Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: st leden 28, 2009 10:37 pm Předmět: |
|
|
Blueray imho dnes opravdu nepotřebuješ.
Disk raději externí - mám v NB 180GB a stačil by i poloviční - filmy a fotky můžeš mít odlité klidně bokem a v počítači mít jen to, co teď sleduješ a na to ta 180 v pohodě stačí. A malý externí disk se ti líp někomu půjčí, ať si postahuje fotky, případně se ti líp zduplikuje pro případnou zálohu.
3GB paměti jsou minimum.
Jinak mám Dell XPS 1330 a je výborný. Skvělý displej, výdrž, rychlost. Kamarád ho kupoval v plné palbě (tj. 4GB RAM apod) a stál ho tuším s firemní slevou asi 24 tisíc. Takže běžná cena bude vyšší, ale do těch 30-40 se vejít musí.
Noťas je přiměřeně velký - tj. jde na něm pohodlně pracovat a přitom je stále lehký a mobilní - jako důkaz ber to, že ho tahám každý den do práce a z práce stárou Dell D620 jsem nechával často v práci, než abych ji nosil na zádech. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: čt leden 29, 2009 12:04 pm Předmět: |
|
|
Díky, všem.
Trochu jsem nedodržel Hellíkovo pravidlo, co se značky týče a volil jsem pouze mezi HP a DELL, protože na ně jde největší chvála (respektive nejméně stížností) a ten, co nadhodil Vil, se mi líbí.
http://www.notebooky.com/detaily/un/313576-dell-xps-1330
Tohle je nějaká jejich sestavička, 160 GB hadr by mi měl stačit, budu radši, když not bude méně topit za cenu menšího disku a exterňák jsem si stejně chtěl koupit, právě kvůli tomu půjčování a podobným kejklím. Ale... Co konkrétně mám tedy chtít do téhle mašiny nacpat?
- 4GB RAM
- 9článkovou baterku (tenhle má článků 6, ty nevylejzají, devítková baterka už vylézá, ale zase dostane nota příjemně nad podložku (teplota) a líp se s náklonem bude psát)
Co dál? _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: čt leden 29, 2009 12:10 pm Předmět: |
|
|
Ještě jsem narazil na tohle:
http://www.alza.cz/asus-f6v-3p105c-d98053.htm
To mi doporučil známý z oboru, že je prý s tím naprosto spokojený.
Cena je o poznání jiná, tím pádem bych určité finance mohl přesunout do stolního počítače, popřípadě na další věci... ale zase chci, když už si něco koupím, tak aby to šlapalo. Pff, připadám si jak holka, proč nevyráběj jen pár notebooků, jeden za 10k, druhý 20, 30 atp. :p _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: čt leden 29, 2009 1:19 pm Předmět: |
|
|
Kdybych si nakonec koupil ten Dell XPS 1330, tak po mně okamžitě skočí další problém: kde ho koupit s přesně těmi věcmi, které v něm chci? Všiml jsem si, že ho mají na CZC, ale ne s takovou výbavou, jakou bych si představoval, dá se to nějak poupravit? Budu mít pak stále záruku 3 roky s opravou do 24 hodin?
Nakonec bych se asi rozhodl pro 320GB hd, pokud mi to nerozmluvíte kvůli velkému teplotnímu rozdílu oproti 160GB hd. Důvod je jednoduchý, tady na Strahově data docela tečou a není problém, aby mi za den prošlo "rukama" 50 GB dat, takže čím dýl se disk bude plnit, tím méně častěji se budu muset starat o přetahávání na externí hd.
A ještě bych se chtěl zeptat, jakou máte zkušenost s čtečkou? Jak spolehlivá věc to je, jestli má smysl přestat psát heslo a fungovat přes čtečku (což bych docela rád uvítal, ťukat heslo mě otravuje)... _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: čt leden 29, 2009 1:32 pm Předmět: |
|
|
No, pokud vím, tak Delly si můžeš nakonfigurovat v nějakym jejich konfigurátoru (www.dell.cz?) a tedy koupit přímo od nich. Nicméně je třeba počítat s tím, že se to promítne na ceně a to třeba i v řádu tisíců. Ale nevím, jak přesně to funguje.
Někde jsem viděl testy disků WD do notebooků a ta kapacita neměla na teplotu skoro žádný vliv při nějakých standardních testech. Rozhodně to asi nemá cenu řešit když tam je hřející grafika atd. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: čt leden 29, 2009 2:20 pm Předmět: |
|
|
Na Dell.cz jsem to už zkoušel a cena šla přes 40 Neni nějaký e-shop, který by akceptoval studentskou slevu? ) Tak ne přes 40, ale přes 50  _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vitae Harpy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: čt leden 29, 2009 2:47 pm Předmět: |
|
|
Čekal jsem, kdo to po mně střelí první a docela to trvalo Tohle je not, kterýmu bych se rád vyhnul, 512MB grafika, to je hodně příjemný, ale je to asi jediný pro oproti těm od Dellu, protože naráží na hodně velkej problém s váhou. Ten lehčí pavilon má kolega a můžu říct, že ve škole jsem ho s ním viděl všehovšudy jednou... pak řekl, že to tahat nebude
Rozdíl váhy mezi Dell 1330 a tím HP pavilonem je kilo, což je hodně znát. Ale zase, neošidím se tou 128MB grafikou? _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vitae Harpy
|
Zaslal: čt leden 29, 2009 4:11 pm Předmět: |
|
|
Leny-m napsal: |
Čekal jsem, kdo to po mně střelí první a docela to trvalo Tohle je not, kterýmu bych se rád vyhnul, 512MB grafika, to je hodně příjemný, ale je to asi jediný pro oproti těm od Dellu, protože naráží na hodně velkej problém s váhou. Ten lehčí pavilon má kolega a můžu říct, že ve škole jsem ho s ním viděl všehovšudy jednou... pak řekl, že to tahat nebude
Rozdíl váhy mezi Dell 1330 a tím HP pavilonem je kilo, což je hodně znát. Ale zase, neošidím se tou 128MB grafikou? |
Jestli to nebude tim že ten Dell je jenom 13' a tohle je klasickej 15' to je jasný že tam bude váhovej i velikostní rozdíl.Já mám tuhle grafiku (Nvidia Geforce 8400GS) v notebooku taky,problém je že těch 128 je sdílenejch,takže si je grafika bere z ramek.Já mám v notebooku jenom 1GB takže je to docela znát,ale když budeš mít větší tak by to snad vadit nemělo. _________________ Lord Vitae hrdý člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pajadin Wyrm

Založen: 28. 01. 2004 Příspěvky: 2083 Bydliště: Hotel v Magnicii(Žďár nad Sázavou)
|
Zaslal: čt leden 29, 2009 5:56 pm Předmět: |
|
|
XPSka jsou super ... mě došel noťásek včera, HPčko. Koupil jsem si jen na práci levnejší (aby mě nelákalo hrát hry :o) No jinak já mám rád Toshiby, jsou kvalitní, ale tady nejsou tolik rozšířené. Takže bych doporučil Qosmio řadu ;o)
Kdyby mi nebylo líto peněz, tak už mi leží doma :)[/url] _________________ Pajadin, Člen Spolku
Obchodník - milovník |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|