Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 11:48 am Předmět: |
|
|
Děkuji všem za milé přivítání.
Většinu z vás znám a doufám, že e brzy setkám i s těmi, které je mi teprve souzeno poznat.
Doufám, že vám budu dobrou oporou a pomocí nejen v boji, ale i mimo něj.
*pod tímto pergamenem bylo několikero dopisů, jež byly adresovány konkrátním osobám*
Wolfovi: Děkuji za pěkné přivítání.
Serpinovi: I já jsem rád, že Tě mohu nazvat bratrem. Doufám však, že už pro mě nebude muset nikdo zemřít.
Beregovi: Promiň, ale já povyk netropím... Možná jiní z toho, co jsem provedl...
Lenymu: Hraničář? Vždy jsem vás obdivoval, doufám, že brzy půjdeme vyprášit trochu kostěného prachu z nepřátel.
Leničce: Víš, že mi z Fire dlužíš už půl roku keg s krví? Zapomenu na něj, pokud se taky někdy objevíš a někam zajdeme...
Absolonovi: Snad se poznáme.
Nosferovi: Myslíš to vážně? Díky.
Pajadinovi: Ty víš, všechno....
A pro Fleka: Ty časy jsou před námi! _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kelnor Arach

|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 1:16 pm Předmět: |
|
|
*Po obvykle odpoledni prochazce Jhelomem se Kelnor zarazil pri pohledu pred Spolkovni dum. U nastenky se tlacila spousta lidi a kazdy se snazil dostat co nejblize, aby si mohl precist novou zpravu.*
"Hmm, co tu asi je tak zajimaveho? Zebych se sel podivat take? Ale ne, zajdu sem pozdeji az tu nebude takovy rozruch."
*Kveceru uz u domu nikdo nebyl. Kelnor si s sebou vzal svicku aby na nastenku pekne videl. Kdyz si vsiml jmena napsaneho na novem papirku zarazil se.*
"Ursus Luin. Ursus, Ursus........"
*Marne smatral ve sve poloprazdne pameti, ale jmeno mu pripadalo povedome.*
"Sakra, kdybych si jen chtel vzpomenout."
"Nu coz, to je ted jedno."
*Vzal papirek a neco na nej naskrabal a pridal ho k ostatnim.*
"Vitam te ve Spolku Ursi!" _________________ Kelnor, Autarkis
The ageless shadow.
Člen Spolku
"Co tě nezabije, to se tě pokusí zabít znovu." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bereg Sunrise Titán

Založen: 19. 11. 2003 Příspěvky: 1594 Bydliště: Wild of Northern Territory
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 1:49 pm Předmět: |
|
|
Myslel jsem to samozřejmě ze srandy, jestli tě to urazilo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frantisek Elder Daemon
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 5:20 pm Předmět: |
|
|
Ve tváři se mu rýsuje nepatrný úsměv, který doprovází i slzička radosti.
Ani nevíš jak jsem rád, že jsi to právě ty... Ursi.
Už se těším až naše řady rozšíří mág tvých kvalit. _________________ Frantisek ml. Zastupce představeneho Spolku
Ten co nosí Spellbook proklatě nízko |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ilidan Gazer

|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 5:24 pm Předmět: |
|
|
*Kouka na novou žádost*
To jméno jsem už někde viděl a myslím, že je to někde v mé žádosti.
Mohu ti popřát jen hodně štěstí a ať se ti tu líbí. _________________ Je jedno kdo jsi, je jedno kým jsi, ale není jedno co děláš.
Co tě nezabije . . . se tě pokusí zabít znova.
Vampír Ilidan - Adept Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
FLEK Walking Carcass

Založen: 21. 02. 2004 Příspěvky: 856 Bydliště: S Dixem v Jeskyni
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 6:06 pm Předmět: |
|
|
Uršulko,myslim,ze to nebude tak dobrodruzne jako za meho mladi.... _________________ FLEK THE WHITE PALADIN
Dixův otec před smrtí |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Timeo Arach

Založen: 01. 12. 2003 Příspěvky: 1016 Bydliště: kde mne prepadne spanek, oficialne v Jhelomu
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 6:55 pm Předmět: |
|
|
Příteli !
Jsem hrozne potesen, ze jsi se konecne odhodlal se k nam pripojit i oficialne, ani nevis (nebo spis vis, ale je to basnicky obrat ), jakou z toho mam radost. No, to je asi prozatim vse, mam naspech..
Snad jen..
naucte se konecne sklonovat spravne Ursovo jmeno, verim, ze uz si na to zvykl (musel), ale preci jen...
Sbohem Ursi, příteli. _________________ Timeo.. zavaty v prachu na knihovne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 7:05 pm Předmět: |
|
|
Btw. nemělo by se psát "Sbohem, Urse.."?
1. Kdo co? Ursus.
2. Bez koho? Bez Ursa.
3. Komu? Ursovi.
4. Koho? Ursa.
5. Voláme Urse!
6. O Ursovi.
7. S Ursem.
(možno v některých případech s dvojím e na konci)
Samozřejmě by ale teoreticky mohlo jít i:
1. Ursus
2. Urse
3. Ursi
4. Urse
5. Ursi
6. Ursi
7. Ursem
...ale to mi moc nesedí. Nicméně neznáme-li původ toho jména a jen jeho první pád, tšžko se nám dedukuje jak by to mělo být :o)).
Zde je myslím na místě aby se vyjádřil sám autor :o). _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Timeo Arach

Založen: 01. 12. 2003 Příspěvky: 1016 Bydliště: kde mne prepadne spanek, oficialne v Jhelomu
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 7:23 pm Předmět: |
|
|
Ursus je z latiny (medved), a proto se take tak sklonuje. Mozne koncovky e i i. _________________ Timeo.. zavaty v prachu na knihovne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 9:17 pm Předmět: |
|
|
Taky všechno prásknete.
Ano, Ursus je z latiny a znamená to medvěd. Ostatně už jsem to pár lidem vysvětloval.
"Můj otec byl hraničář a chtěl ze mě hraničáře. Jen nevím proč volil jméno tohoto silného zvířete v jazyce vampírů."
(latina je brána za jazyk vampírů, nebo ne? . Jinak to vyjadřuje jeden z mých hlavní zájmů - příroda, ke které mám abych tak řekl velmi blízko, ale to bych nerozpitvával.)
Jinak děkuji Hellmasterovi za lekci češtiny (podobnou jsem už uděloval kdysi na fóru imperiu - pak jsem jakékoliv pokusy vzdal).
Toto je skloňování latinského jména podle českých vzorů. Pokusím se vyhledat i originální skloňování z latiny.
Františku, neboj se mnou si ještě užiješ. Jediné, co umím je lamentovat a žvanit. Takže mistr, který by mě "dopiloval" by se hodil.
P.S. Beregu, neurazil jsem se. Oplácel jsem stejnou mincí  _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|