| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: po listopad 01, 2004 12:20 am Předmět: |
|
|
Tak neco jsem stvoril, mam strach to sem dat. Jsem stydlivy a bojim se, ze se to nebude libit a skropite me. S Neonkem jsem mluvil a je ochoten prijimat me navrhy a konsultovat je s Mikem. Kdyz by se jim to potom libilo, tak je mozne dat vedet Gm a domluvit se dal. Me napadlo to nejdrive dat sem, precejenom jste mi pratele a stydim se trochu mene. Budte kruti, musim to unest a dik vsem, kteri to 1. prectou 2. prezijou
3. ohodnoti
Tady to je:
Hranicar je clovek, ktery si dokaze poradit v kazde situaci a vyvazne z ni bez problemu, i kdyz se muze zdat beznadejna. Je to vynikajici strelec, kouzelnik ci zabijak,
jenz vyuziva bodne zbrane. Situaci si radsi vicekrat rozmysli, nez by udelal nerozvazeny krok. Vzdy je pro nej lepsi, kdyz se strefi do odkryteho mista v brneni soupere,
nez aby promarnil vystrel. V boji si drzi nadhled, aby nebyl prilis ohrozen nejakou necekanou zmenou. Vetsinou je v pohybu, aby ho protivnik nemohl tak snadno zasahnout.
Nepatri mezi lidi, kteri se vychloubaji svymi ozdobami a vecmi, uznava ciny a jejich nasledky. Je vzdy ochotny poradit a je velmi peclivy.
Chodec
Chodec povazuje sva zvirata za nejvernejsi a nejlepsi pratele, jen na ne se plne spoleha a dokonale jim rozumi. O kazde stvoreni se vzdy postara a nenecha ho stradat. O
sva zvirata, ktera si ochocil, pecuje jako matky o sve deti, jsou pro nej vsim a vzdy si vi rady, kdyz se zrani nebo se splasi. Vyzna se take dobre v lidech a pozna o co
komu jde a co ho trapi, vetsinou si to necha pro sebe, ale nekdy i poradi nebo pomuze. Chrani prirodu pred lidmi a lidi pred prirodou, dobre si uvedomuje, ze jedno muze
byt pro druhe nebezpecne, ale vi, ze jedno by bez druheho nebylo. Krasa a majestat prirody by mel byt zachovan, tak jak ho zname pro dalsi generace. Vynika take v boji s
dykou a obdobnymi zbranemi, dlouhy a tezky mec neni rozhodne to prave pro nej, dava prednost vice sekum ci bodum slabsim, ale rychlejsim nez jednomu silnemu. Chodci
pochazi ze starych rodu lidi, kteri se svymi silnymi psy chranili hranice uzemi a teritoria proti nepratelum. Kdyz se potkali dva Chodci, vzdy se pozdravili a ze
zdvorilosti prohodili par slov. Pokud se clenove toho spolecenstvi sejdou a spolecne usporadaji treba vypravu, je pro ne autoritou ten, ktery nejlepe ovlada sva zvirata a
dyku.
Druid
Hranicari vynikali i v magii a znalosti bylinek a ruznych magickych veci, ti kteri se vydavali do lesa a travili v nem skoro cely svuj zivot si zacali rikat druidi.
Naucili se zit v rovnovaze s prirodou a dobre vedeli, kde jakou mocnou ci dulezitou rostlinu naleznou. Dobre znali jejich magicke vlastnosti a ucinky. Po generacich se az
do dnes uchoval pribeh o jednom druidovi, kteremu se podarilo pomoci bylin, ktere nalezl na miste, jenz upadlo v zapomeni promenovat v nektera stvoreni, mohl pak jako
orel plachtit nad lesy a majestatne nahlizet na mista, kde zil. Jako srnka se mohl zbavit vsech starosti a jako medved mohl branit lesy. Druidi si staveli chyse, ktere
oko cloveka jen stezi mohlo nalezt, casto menil mista, kde michal sve byliny, aby udrzel rovnovahu v celem lese. Rikalo se mu pan lesu a lide pred nim meli uctu, kdyz
potrebovali lek na nemoc, posilali ptaky se vzkazy, kteri si druida vzdy nasli. Avsak druid moc dobre citi priomnost zla na tomto svete a uvedomuje si, ze musi byt stale
ve strehu a pripraven.
Lovec
Lovec se podoba chodci i hranicari, ale lisi se tim, ze jeho znalost prirody neni tak dobra. Jeho schopnost stopovat a pote stvat zver je vynikajici a nikdo se mu v tom
nevyrovna, Dokaze najit i toho nejmensiho zajicka na druhem konci lesa a dostat se k nemu rychle a nepozorovane. Jeho orientace mu umoznuje se pohybovat po cele zemi
mnohem rychleji. Pradavni lovci museli uzivit cely rod, a tak nemohli stracet cas. V lese to byly efektivni smrtici zbrane, ktere nikdy neminuli cil a do jejich pasti se
vzdy zvire chytlo. Radi se mezi sebou vychloubali ulovky a trofejemi. Strategii lovu predavali jen svym synum a drzeli ji v tajnosti. Rod vedl vzdy ten nejlepsi a
nejuspesnejsi lovec. Jejich efektivnost nespocivala v sile, ale v dovednem zachazeni s lukem nebo kusemi, vzdy stali nekde v pozadi a kdyz obet zjistila jejich
pritomnost, bylo uz pozde.
Zlodej
Zlodeji se vzdy dobre orientovali v neprehlednem davu a vedeli, kdo ma v kapse, to po cem jdou. Zili spise ve mestech, ale nekdy se v mensich skupinkach odvazovali do
lesu, kde cekali na nic netusici pocestne a loupili je. Verili, ze v jednote je sila a meli vlastni kodex. Kodex byl soubor pravidel, kterym se kazdy zlodej musel ridit a
ten kdo ho porusil byl potrestan uriznutim prstu. Nektera z pravidel byla treba, ze zlodej neokrade zlodej, nebo ze z nakradenych veci vzdy pripadne podil vudci, dalsi
pravidlo bylo, ze vudce muze byt kdykoli vyzvan na souboj dykami, se kterymi zlodeji umeli mistrne zachazet, take kdyz zlodeje chytili, nesmel prozradit doupe ostatnich,
jinak by ho cekalo vysvobozeni z vezeni a nasledna smrt. Zlodeji kradli anebo zabijeli. Ti kteri zabijeli se spolehali na jednu dobre mirenou ranu, ktera obet bud rovnou
usmrtila, nebo smrtelne zranila. Byl znam jeden zlodej, ktery sve obeti probodaval otravenou dykou a pak je pozoroval, jak v bolestech pomalu umiraji.Paceni zamku byla
pro nej denni rutina a odstranovani pasti pro nej take nebyl problem. _________________ Leny-m |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: po listopad 01, 2004 12:21 am Předmět: |
|
|
Nejak se to tam spatne zkopirovalo, ale nevim ja je to mozne... _________________ Leny-m |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nosferatu Walking Carcass

Založen: 07. 07. 2004 Příspěvky: 866 Bydliště: The Wayfarer`s Inn, Izba č.1, Britain
|
Zaslal: po listopad 01, 2004 6:54 am Předmět: |
|
|
Zaujimave,ale mne to pripada ako popis povolani,resp. nejakych poddruhov rangerov a nie ako tradicie,ktorymi by sa mali riadit.Mozno som to len zle pochopil  _________________ Nosferatu - Plánovač Výprav, Thesist of Brujah clan
Nadanie ucit se je dar;
Schopnost ucit se je sikovnost;
Ochota ucit se je volba;
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alexandr Liche

Založen: 13. 09. 2004 Příspěvky: 515 Bydliště: Někde v České Republice
|
Zaslal: po listopad 01, 2004 7:15 am Předmět: |
|
|
Hmm, mě to připadá stejně ...  _________________ Ten, jehož jméno už nikdo nezná. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
absolom Lizardman

Založen: 18. 10. 2004 Příspěvky: 202 Bydliště: Nujelm c. 132 - presnejsi urceni Frýdek-Místek
|
Zaslal: po listopad 01, 2004 8:04 am Předmět: |
|
|
| Nosferatu napsal: |
Zaujimave,ale mne to pripada ako popis povolani,resp. nejakych poddruhov rangerov a nie ako tradicie,ktorymi by sa mali riadit.Mozno som to len zle pochopil  |
Souhlasim, spise mi to pripada jako rozsortovani do podskupin, nez jako tradice. _________________ Vampiric Phantom alias absolom
---------------------------------------------
Někdy i žít je statečným činem. - L.A.Seneca
Jo jsme divny ja & ja. - absolom
Ego et ego, quis ei plura? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: po listopad 01, 2004 10:57 am Předmět: |
|
|
I tak je to hezký, chcete-li do povolání rangerského vnést nějaký řád. V každém případě ale budeš potřebovat podporu starých dobrých rangerů. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: po listopad 01, 2004 12:56 pm Předmět: |
|
|
Melo to byt jako rozsortovani rangeru. Tradice budu jeste vymyslet, mno, tak ty vase nazory nic moc. Jako maji upiri sve klany jako Gagrel atd. tak tohle melo byt zaskatulkovani... ale tradice by mohli byt brany jako nektere casti z toho, co jsem psal ne? Takze tohle ne? Myslel jsem, ze by se tradice k tomu priplacly... _________________ Leny-m |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: po listopad 01, 2004 3:17 pm Předmět: |
|
|
Jistě, není to špatné, al bohužel je toho poněkud hodně.
Celé je to popsáno tak, jako by každý hraničář měl možnost trénovat jen jeden hlavní skill. Jenomže tady takovéto omezení neplatí.
Podle mého by těch podskupin mělo být znatelně méně. Případně by tam mělo být napsáno něco o tom, že používají i jiné techniky.
Jde mi o to, že třeba dýku nikdo nepoužívá, zvěř taky vytáhnou jen někdy a někteří.
Drtivá většina hraničářů používá luk, osobně jsem hraničáře s dlouhým kopím viděl jednou, jinak nic. Tady narážíme na to, že sice je tam zmínka o dýkách, ale už tam není nic o kopích. Navíc bych osobně zdůraznil, že hraničáři se specializují na obouruční boj.
Prostě abych to shrnul, podle těchto šlablon podle mě hraje minimum lidí. Tedy všichni hrají jen jednu a zbytek je nedotčen. Je to vše o skillech. Je jasné, že hraničář bude raději používat luk, na který má maximum nastaveno na 100, než kopí, na které má méně (opravte mě, jestli se mýlím, ale nená na kontaktní bojové skilly max kolem 80?).
Začal bych tím, co je tvým cílem. Pokud chceš vytvořit jakési archetypy hraničářů, tak bych se pokusil popsat hlavně chování a pohled na svět (tj. věci, které udává hráč, nikoli skilly).
Ostatně vampíři, kteří, jak jsem pochopil, by měli být vzorem, mají také definováno hlavně chování na veřejnosti a to, co si přibližně myslí o ostatních (viz pasáže o tom, který druh chodí po světě v morphu a který ne). _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nosferatu Walking Carcass

Založen: 07. 07. 2004 Příspěvky: 866 Bydliště: The Wayfarer`s Inn, Izba č.1, Britain
|
Zaslal: po listopad 01, 2004 3:44 pm Předmět: |
|
|
No to nie je celkom presne. U vampirskych klanov plati ze kazdy klan je takmer ako ina rasa-akurat so spolocnym prekliatim.Da sa samozrejme povedat ze to iste plati aj o rangeroch-maju spolocne preklaitie=su rangeri Ale snazit sa ich nejako vyrazen odlisit?Neviem si predstavit cim.Napriklad klan Nosferatu sa od ostatnych lisi tym,ze su to monstra postuhnute mutaciou omnoho viac ako prislusnici ostatnych klanov.Ale u rangerov nieco take neexistuje.Kazdy je clovek,kazdy vie strielat z luku,ohanat sa dykou a pod.
Skor by som pre nich vytvoril nejake pravidla a nesnazil sa ich silou-mocou rozdelit do skupin.Je to potom take....no take  _________________ Nosferatu - Plánovač Výprav, Thesist of Brujah clan
Nadanie ucit se je dar;
Schopnost ucit se je sikovnost;
Ochota ucit se je volba;
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: po listopad 01, 2004 4:04 pm Předmět: |
|
|
Imho, co když se nám dosavadní tradice nelíbí ?
Různé světy pohlíží na zdánlivě stejné "typy" povolání různým způsobem, s tím, že některé "pohledy" se vyskutují častěji, jiné méně, což ovšem neznačí že by byli špatné -> aneb jak striktní RP ("by the book") vlastně už RP není. _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|