Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Rare jezdidla
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lucinka Nádherná
Mummy

PříspěvekZaslal: po únor 21, 2005 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Sharlon : Myslím, že to je bohužel dáno Spherou, třeba na Andarii ( o 4 stupně lepší sphere? ) se už rostlinky pěstovat dají.

Jinak to, že jsou v dungu je tak jak říká Hellmaster, prostě je tam někdo zatáhne, chvíli chová atp. a oni chytí rare barvu třeba...to se mě RP zdá dostatečné.

Adeptka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: po únor 21, 2005 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To, že tu barvu chytí až potom je poněkud divné. Spíše bych bral to, že se rodí v lesích, jen je ještě nikdo nikdy neviděl.

Sharlone, když tě to tak zklamalo na DP, nechceš mi s tím pomoci na Manawydanu? Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Lucinka Nádherná
Mummy

PříspěvekZaslal: po únor 21, 2005 8:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemyslím chytí, ale pobytem v podzemí zabarví...nebo působením magie, přijde mi divné, že by je při takovém počtu na povrchu nikdo nikdy neviděl.

Adeptka
Baltik
Obyčejný Havran

PříspěvekZaslal: po únor 21, 2005 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sharlon Emir napsal:

Jedna z věcí které mě na DP zklamala jako první bylo: Rozborcení iluze v podobě možnosti pěstění a chovu vlastních zvířat a rostlin . . . . .

Tak dopadne kazdy shard s 200+ hraci....
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: po únor 21, 2005 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslíš tak, že každého holt někde někdy zklame nějaká maličkost?
S tím souhlasím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Baltik
Obyčejný Havran

PříspěvekZaslal: po únor 21, 2005 10:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Eeek. proste kazdy emulator s hernim systemem ma nejake hranice, cim je system slozitejsi (a tam patri i pestovani), tim driv zacne lagovat. DP ma takovy limit kolem 400 lidi online (pomerne jednoduchy system), Moria napriklad ma mnohem propracovanejsi utoky, obrany, rezisty, ability apod. avsak utahne odhadem max. 180 lidi online, slozitejsi systemy na tom budou jeste hur.
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2005 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pak je to otázka emulátoru, to dá hodně. Pokud vím tak i Morie běží na Spheře. RunUO by v tomhle měl být úplně někde jinde.

Tohle je z oficiálního fóra runUO, z nedávné doby.
citace:
Just wanted to let you know, last night the RunUO Team stress tested RunUO 1.0 on our production game server UO Gamers: Hybrid and had 3,200+ users online at peak.
The only limitations were .NET's garbage collection which we have already begun working on, to see if we can get around the .NET limitation.

Při těhle počtech už to bude sotva únosné, nicméně věřím, že přecejenom toho vydrží víc než Sphera. Jde už jen o to sehnat dobré umístění serveru...

P.S. Už jsme offtopic, takže bych toho nechal.
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2005 2:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na strankach Microsoftu jsem onehda cetl, ze jejich reseni vyjde levneji nez Linuxove.
Tak jsem zabrouzdal na nejakou studii placenou IBM, kde psali, ze Linuxova reseni vyjdou levneji nez ta MS.

Tak nakonec jsem zabrouzdal ke KSCM, kde psali, ze se budeme mit dobre, tak jim verim Smile

Ursue, server / skripty / emulator, mohou tu "maximalni zivotni" hranici posouvat nahoru a dolu. Ale nikdy ji neodstrani.

Muzeme predpokladat, ze RunUO toho snese vice, protoze co jsem zaslechl, tak ma skripty psane v C# a tudiz predpokladam, ze zkompilovane do serveru. Zatimco Sphera pouziva vlastni interpretovany skriptovaci jazyk, ktery se do serveru nezkopilovava, ale ktery ho interpretuje (strilim ted dost od boku, kdyztak me omluvte).

To ale neznamena, ze RunUO snese vse. Snese toho mozna vice, ale pak staci jeden spatny regularni vyraz ci cyklus a nejaky emulator te nezachrani.

PS: imho konektivita serveru ma na soucasne DP lagy minimalni vliv, zda-li vubec nejaky
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2005 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to neuváděl jako důkaz toho, že na runUO je možné vše. Jen jsem chtěl poukázat na to, že si můžeme dovolit hodně. Nepočítáme, že bychom měli více jak 100 aktivních hráčů (a i toto jsou nejoptimističtější představy, nejspíše to bude o mnoho méně).
V tomhle se tedy nemůsíme bát komplikovat, neboť máme mezery (výcházím-li z Baltazarova příspěvku - čím větší komplikovanost - tím méně hráčů to snese).

Problém konektivity DP rozhodně nemá, to už bylo míněno k Manawydanu.
Joker
Ettin

PříspěvekZaslal: út březen 01, 2005 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Baltik napsal:
Eeek. proste kazdy emulator s hernim systemem ma nejake hranice, cim je system slozitejsi (a tam patri i pestovani), tim driv zacne lagovat. DP ma takovy limit kolem 400 lidi online (pomerne jednoduchy system), Moria napriklad ma mnohem propracovanejsi utoky, obrany, rezisty, ability apod. avsak utahne odhadem max. 180 lidi online, slozitejsi systemy na tom budou jeste hur.

Co budete delat az narust lidi bude takovy ze o sphere nebude ztihat?
Sam vim ze pred nekolika mesici bylo na dp okolo 1000 hracu a dene hralo neco pres 200 ale za tech par mesicu se narust zvecil skoro jednou tolik z 1000 na 1700 tak se ptam jestly to bude takhle pokracovat jak se to zvladne
čest svou si ponechám sám

Legionář tělem i dusí.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Přejdi na: