Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Gate keeper Phoenix
|
Zaslal: ne leden 18, 2009 2:22 pm Předmět: |
|
|
Ani bys nevěřila, kolik organizací již tvé osobní údaje má, včetně rpdného čísla. Viz nedávný prodej 800k osobních údajů T-mobilem jedné z předních bank - dle soudu vpořádku.
PS: zkus si uvědomut jak často vytahneš občanku - na poště, ve škole ... pokaždý jde RČ vidět.
Taky jsem byl paranoik, ale bohužel systém je špatnej. Teď to pouze omezuji.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gate keeper Phoenix
|
Zaslal: ne leden 18, 2009 2:26 pm Předmět: |
|
|
A k tématu Sazky -> Sazka zmněnila podmínky, ale stále se dají prachy z této akce vytahnout - jen to strojí tršku námahy:
1) Vklad 2000
2) sázka na 3 zápasy s kurzem 1,8x1,8 (vsadit na všech 8 kombinací 250,-)
3) jistá výhra 1450,- + připsáno 2000 bodů
4) vsadit zápas s kurzem 1,8x1,8 po 1000 bodech
5) na účtu zůstane 1450+1800 = 3250 + drobny..
PS> oveřeno praxí |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lenka Hrubá Titán

Založen: 14. 02. 2004 Příspěvky: 1692 Bydliště: jedna rakev v brněnským sklepě
|
Zaslal: ne leden 18, 2009 3:28 pm Předmět: |
|
|
já to nemyslel na tebe s těmi papírky, ale obecně, asi tak, že spousta lidí je opatrná až příliš na místech ne přiliš vhodných, a to ke své vlastní škodě, nebo protože věří povídačkám atd. a tam, kde by měli, zase opatrní nejsou; moje rodný číslo ať si zná třeba celý svět, je mi to dost jedno
Je fakt, že lidi jsou dost opatrní. Říkal jsem o to dvěma kámošům a ani jeden se nebyl schopný za 2 týdny zaregistrovat, nu což, já už něco vyhrál. _________________
Lenka Hrubá, vampírka, První dáma Spolku, Legenda
Žlutý andílek
- jsem Lenička, žlutá a maličká -
- mám nevlastní sestřičku, okrádá les, láká mladé jinochy a děsně zlobí, je to kleptomanka a trošku srmdí -
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Janička Lizardman
|
Zaslal: po leden 19, 2009 9:20 am Předmět: |
|
|
Lenka Hrubá napsal: |
já to nemyslel na tebe s těmi papírky, ale obecně, asi tak, že
Je fakt, že lidi jsou dost opatrní. Říkal jsem o to dvěma kámošům a ani jeden se nebyl schopný za 2 týdny zaregistrovat, nu což, já už něco vyhrál. |
já vím, žes to nemyslel na mě, už když jsem to psala, bylo mi jasný, že to bude vypadat jako že mě to naštvalo, ale líp jsme to napsat nedokázala. Lidi jsou opatrní, protože všude okolo je spousta podvodníků, vidíš to každej den. Támhle okradli babičku, tady podvedli jinou babičku... A věř tomu, když ti všichni říkají, že tohle je JEDINEČNÁ PŘÍLEŽITOST, a tohle že je ZADARMO. Takový jednání obchodníků v nás vzbuzuje předem nedůvěru i k věcem, který jsou dobrý a zadarmo, protože nejsme zvyklí dostávat kvalitu jen tak.
Gatekeeper: Je fakt, že na poště si třeba opisujou číslo občanky, ale že by si opisovali i rodný číslo, to jsem si nevšimla. Navíc že ve škole mají moje rodný číslo je jasný, když za mě platí sociální a zdravotní pojištění. Ale na druhou stranu těžko poznat, kdo je paranoidní a kdo zas lehkovážnej, protože ve skutečnosti téhle problematice obyčejnej člověk houby rozumí a ten, kdo je aspoň trochu chytrej, ani rozumět nechce, občas lepší nevědět  _________________ Jen mrtvé ryby plavou s proudem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stillwater Velkej Drak

Založen: 16. 09. 2005 Příspěvky: 1103 Bydliště: The WatchTower of Britain - !!!
|
Zaslal: po leden 19, 2009 10:49 am Předmět: |
|
|
Co se týká důvěrnosti těchto "osobních" údajů tak jednoznačně souhlasím s Gatem, resp. Lenkáčem. Je mi to totiž docela šumák. Když i v práci vidím, po kolika veřejně dostupných rozhraní a registrech se RČ tahá, tak nějak ztrácím ideál, že zrovna RČ je osobním údajem. Ono totiž díky našemu skvělému systému, kdy u F(P)O neexistuje pořádný jednoznačný identifikátor, který by se v čase neměnil (jako třebas v améru SSN) a ještě nebyl založený na "citlivých" datech jako je datum narození, se holt není čemu divit. Všichni se pak musí navzájem párovat (v IT smyslu:p) přes RČ.
Prostě mnohem více zdrženlivý jsem při udávání pravého osobního emailu (ne toho co mám zřízený pro SPAM a registrace) než třebas RČ. A zneužití se nebojím právě kvůli tomu, že moje RČ lze bezpečně vyhledat na několika místech, takže tajným údajem není. _________________ Smrt nad Zlato!!!
Stillwater, necromancer, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zizinek Mirror Spider

Založen: 16. 06. 2005 Příspěvky: 469 Bydliště: Jhelom byt č.3 spolu s Bohdym (Brno)
|
Zaslal: po leden 19, 2009 3:32 pm Předmět: |
|
|
doufám že to do pátku nezruší, bo jestli vymyslí ještě nějakou další úpravu tak mě to naštve... _________________ Zizinek, Paladin
Člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gate keeper Phoenix
|
Zaslal: po leden 19, 2009 7:55 pm Předmět: |
|
|
Janička napsal: |
Gatekeeper: Je fakt, že na poště si třeba opisujou číslo občanky, ale že by si opisovali i rodný číslo, |
Jasny, trošku jsme si nerozuměli - to že ho opisujou. Jde o to, že tu občanku vytahneš a všem ukážeš.
Poslední Gol: Objednával jsem se na bezplatný odběr krve - recepční na mě, "řekněte mi rodné číslo". Docela jsem se podivil, že ji řeknu jméno a adresu. A její rekce?
"To stačí, já si to vaše rodný číslo stejně dohledám...."
Opravdu postupně zjistíš že Tvoje rodný číslo je v tolika seznaměch ke kterým má přístup tolik lidí... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Janička Lizardman
|
Zaslal: út leden 20, 2009 1:40 pm Předmět: |
|
|
No tak tam to chápu, poskytne jim to pojišťovna. _________________ Jen mrtvé ryby plavou s proudem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zizinek Mirror Spider

Založen: 16. 06. 2005 Příspěvky: 469 Bydliště: Jhelom byt č.3 spolu s Bohdym (Brno)
|
Zaslal: ne leden 25, 2009 5:57 pm Předmět: |
|
|
ono už to stejně nejde co tak koukám tak nikdy se nenaskytly tři zápasy aby byly kurzy minimálně 1.75 _________________ Zizinek, Paladin
Člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gate keeper Phoenix
|
Zaslal: út leden 27, 2009 8:57 pm Předmět: |
|
|
Zizinek napsal: |
ono už to stejně nejde co tak koukám tak nikdy se nenaskytly tři zápasy aby byly kurzy minimálně 1.75 |
to je blbost. Musis najit takovy zapasy, kde nejde remiza - tedy tenic, basketbal boule atd..
Zrovna v tenisu je toho tuny |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|