Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Žádám vás o radu při koupi notebooku
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Leny-m
Moloch

PříspěvekZaslal: pá leden 30, 2009 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi nakonec zvolím něco levnějšího, ten Dell měl i omezení na rozlišení, což by mohlo vadit při programování.
Leny-m
Moloch

PříspěvekZaslal: pá leden 30, 2009 5:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi největší problém, který teď řeším: kde koupit notebook?

Určitě se nespokojím s něčím už hotovým, protože to většinou stojí za prd, takže do toho budu chtít místo 2GB RAM 4GB apod. Máte zkušenosti s nějakým e-shopem, kde by tohle umožňovali? Jde to v CZC?

Určitě tam nebudu chtít Visty... takže XP/bez systému.
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: so leden 31, 2009 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Visty nejsou až takový problém - osobní zkušenost s notebookem.
Zkus se podívat na alfacomp.cz, tam by ti mohli vyjít vstříc.

Nebudu ti radit konkrétní modely a podobně, protože je to 3/4 roku, co jsem kupoval notebook (a doteď mi tady běhá třeba Mass Effect na maximální detaily), takže nemám důvod sledovat dění.

Ale pokud chceš mobilitu s dobrou baterkou i výborný výkon, pak se ptám - potřebuješ to dohromady? Já mám třeba výkonný notebook, kterému baterka vydrží cca 2 hodiny na minimum, něco maličko k hodině bez omezení výkona. A na mobilitu jsem si pořídil Asus Eee 901. Tahám ho do školy, do práce, kamkoliv - výdrž 8 hodin a kilo v batůžku, nemůžu si vynachválit. Ale tohle je možné jenom pokud chceš výkon na stole třeba na koleji a doma a v terénu ti stačí notebook na internet a word.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Wolf
Despise Mage

PříspěvekZaslal: so leden 31, 2009 11:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zizinek napsal:
Již nějakej ten pátek slintám nad tímto drobečkem a až budu jednou velkej kluk tak si ho (možná nějakou jeho inovaci koupím):
verze W XP P
verze W VB

+mě se líbí design
+matný LCD
+rozlišení LCD
+IBM kvalitka Wink
+výdrž
+tichej
(+DDR3 Razz )
+/-Grafika není na top herní ale něco si zahraješ byť né na full detaily, ale
aspoň tolik nežere
+/-Někoho štve systém ochraný disku který při otřesu zastaví disk (sek PC)
-HDD 320GB (za 2K máš od WD 500GB externí 3,5")

Mě na těch Lenováckých noteboocích strašně rozčiluje jen jedna věc. Nedávaj do nich webkamery. Což je věc, kterou hojně využívám. To student nemůže chtít notebook jinak určěný pro podnikovou sféru?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Stillwater
Velkej Drak

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2009 3:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ursus napsal:
...

Presne o tomhle jsem mluvil.
Wolf napsal:
...

Student může chtít korporátní model, ale to stejně nic nezmění na faktu že síla těchto notebooku stále bude v kompozitních krytech, hlinikových rámech, parkování disků při jakémkoliv zrychlení anebo lampičce na klávesku pro noční práci. Lenovo, resp. dřívější IBM si prostě zakládalo na jiných věcech než je plná podpora multimédií a hodně lidí si tím naopak třebas získala. Navíc, webku a podobné multimédia máš dneska externí za 2-3 kilča, ale dokup si pak k nějakému tomu papírovému Aceru tu odolnost.

Nicméně, i tak jsem stále přesvědčen o jasném rozdělení "světa". IBM/ VAIO do práce (ibm pro "skutečnou práci, soníka jako manažerský tool), Asuské EEEčko do školy a na cesty a na doma levný stolní počítadlo:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2009 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Stillwater napsal:
Ursus napsal:
...

Presne o tomhle jsem mluvil.

Promiň, nečetl jsem všechno.

EDIT:
Pokud chceš grafický výkon, osobně bych šáhl možná tady:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000KY2&Search=toshiba%20a300&SearchType=1
Mám Toshibu A200 a jsem spokojený.
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: ne únor 01, 2009 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Leny-m napsal:
Určitě tam nebudu chtít Visty... takže XP/bez systému.

S tímhle není problém - downgrade. Někteří výrobci (Fujitsu-Siemens) rovnou přikládají speciální CD pro downgrade na Windows XP...ale když to tam neni, normálně vezmeš Windows XP (třeba stažený), nainstaluješ je tam a pak zavoláš na Microsoft (to číslo ti to napíše při snaze o registraci) a řekneš jim, že máš Visty a chceš je downgradovat. Oni se na nic neptaj a prostě ti nadiktujou, co tam máš napsat, aby se ti to aktivovalo :o). Dělal jsem to několikrát, nerozlišujou Home nebo Bussiness verze, neptaj se na nic, někdy jim musíš nadiktovat Product Key z Vist, někdy ani to ne... Takže v samotných XP není problém.
Problém může být s ovladači a tady se to liší notebook od notebooku. Někdy má výrobce balík na netu přímo se všemi ovladači, někdy to musíš postahovat jednotlivě. Někdy se objeví problém s ovladačem na nějaké konkrétní zařízení (třeba síťovka), ale to spíš výjimečně a ještě výjimečněji se může stát, že ty ovladače na XP prostě neseženeš. Ale to je dobré řešit až si najdeš nb co chceš a pak prostě progooglit a mrknout k výrobci, případně poslat maila přímo k výrobci.
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: po únor 02, 2009 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Počkej, Helle, oni ani neověřují, jestli opravdu máš ty Visty? Smile
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: po únor 02, 2009 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ursus napsal:
Počkej, Helle, oni ani neověřují, jestli opravdu máš ty Visty? :)

Ne. Jen chtějí někdy nadiktovat Product Key z těch Vist (což může fungovat jako ověření). Ale někdy ani to nechtěj a prostě ti rovnou nadiktujou to co máš napsat do toho okýnka :o).
Edit: Záleží kdo to tam asi vezme, takže když by chtěli něco co nemáte, prostě to zkusit znova, případně říct že to nepotřebujete atd. Tam sedí nějakej student, kterýmu takhle volá denně desítky lidí a je mu úplně šumák vše.
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: po únor 02, 2009 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to je síla. Já teda mám Visty Home na notebooku a jsem docela spokojený tak, že na XP už bych neměnil. Počkám až jak na tom budou Win 7. Ale je to teda docela sranda.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Přejdi na: