| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: pá říjen 01, 2004 4:54 pm Předmět: |
|
|
Vysledovani vice uctu mozne neni. Muzes to ocuravat, delat neprime dukazy pro sve nazory (ip, cas prihlaseni/odhlaseni, co dela, snazit se na ne mluvit naraz, co ja vim...), ale nemuzes s jistotou rici: tento clovek ma vice uctu.
To neplati pro UO, to plati pro internet. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: pá říjen 01, 2004 4:57 pm Předmět: |
|
|
Pak je nutné o tom dát vědět a pohrozit, že se budou dualy mazat, pokud lidi sami neomezí jejich užívání. Případně nabídnout onen přepis postav z několika účtů na jeden. Ostatně na DP2 s tím taky jen pohrozili a nikdo to nebral vážně. Je to dva dny tuším, co tam někdo udělal nějaký banální prohřešek (HK) a GM zjistili, že měl 2 účty.
Toto je trest, který následoval:
| citace: |
| Porušení pravidel shardu - kill, remove těla, delete banky, -10% zkušeností, 20k iron ingotů v dole zatracení |
Hráč se nyní rozloučil se shardem a myslím, že dlouhou dobu ho tam nikdo neuvidí. A to byl vůdce jedné z ras, který měl docela velký vliv na shard a RP dění na něm. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: pá říjen 01, 2004 5:01 pm Předmět: |
|
|
Pokud vim, tak Balt psal neco o tom, ze neni mozne dualy detekovat.
Nevim jake klienty maji na DP2, ale vim, ze Balt neco tusi o klientovi na DP1.
Nechci se hadat... detekovat vice uctu neni technicky mozne a pokud mohu verit nekomu, kdo se v tom vyzna, tak detekovani dualu na DP1 take neni mozne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: pá říjen 01, 2004 5:14 pm Předmět: |
|
|
Já netvrdím, že to možné je, jen říkám, co je na DP2 a zajímalo by mě proč to nejde na DP1. Je možné, že je to verzí klientů (DP2 má dvojkovou řadu).
Muzes to ocuravat, delat neprime dukazy pro sve nazory (ip, cas prihlaseni/odhlaseni, co dela, snazit se na ne mluvit naraz, co ja vim...), ale nemuzes s jistotou rici: tento clovek ma vice uctu.
|
Nešlo by nechat si vyjet IP hráčů (myslím, že šlo), zaměřit se na stejné IP. Ověřit si, jestli se nejedná o veřejnou IP (kavárna, sdílené připojení (ne, domací síť samozřejmě), atd.) a pokud by se přišlo na to, že IP je soukromá, tak ho testnout právě ve hře - Třeba jdi tam a udělej to - najednou to nezvládne, kdyby se rozkrájel. Pak mu říci, že je tady podezření na dual. Možná jsem idealista, ale podle mě by se většina přiznala. Ten zbytek by to obkecával třeba mailem, tam by se jednalo o indiviuální přístup. Má to jednu mouchu - jak to vystopovat u těch, co mají sdílenou IP.
Mimochodem, teď mě napadá, že i kdyby byl dualní klient vystopovatelný, tak já jsem třeba doma schopen spustit 6x UO bez použití dualu. Samozřejmě jsem to nezkoušel  _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pajadin Wyrm

Založen: 28. 01. 2004 Příspěvky: 2083 Bydliště: Hotel v Magnicii(Žďár nad Sázavou)
|
Zaslal: pá říjen 01, 2004 5:57 pm Předmět: |
|
|
Já bych vyhlásil na dp jeden "den bez dualu" a vidělo by se... _________________ Pajadin, Člen Spolku
Obchodník - milovník |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: pá říjen 01, 2004 10:21 pm Předmět: |
|
|
| Ursus napsal: |
Já netvrdím, že to možné je, jen říkám, co je na DP2 a zajímalo by mě proč to nejde na DP1. Je možné, že je to verzí klientů (DP2 má dvojkovou řadu).
Muzes to ocuravat, delat neprime dukazy pro sve nazory (ip, cas prihlaseni/odhlaseni, co dela, snazit se na ne mluvit naraz, co ja vim...), ale nemuzes s jistotou rici: tento clovek ma vice uctu.
|
Nešlo by nechat si vyjet IP hráčů (myslím, že šlo), zaměřit se na stejné IP. Ověřit si, jestli se nejedná o veřejnou IP (kavárna, sdílené připojení (ne, domací síť samozřejmě), atd.) a pokud by se přišlo na to, že IP je soukromá, tak ho testnout právě ve hře - Třeba jdi tam a udělej to - najednou to nezvládne, kdyby se rozkrájel. Pak mu říci, že je tady podezření na dual. Možná jsem idealista, ale podle mě by se většina přiznala. Ten zbytek by to obkecával třeba mailem, tam by se jednalo o indiviuální přístup. Má to jednu mouchu - jak to vystopovat u těch, co mají sdílenou IP.
Mimochodem, teď mě napadá, že i kdyby byl dualní klient vystopovatelný, tak já jsem třeba doma schopen spustit 6x UO bez použití dualu. Samozřejmě jsem to nezkoušel  |
Je to marné DP je jaksi "otevřená" a už jen proto jsou tyhle akce vzásadě proti jejímu "přesvědčení" - nehledě na to, že záležitost je vrtkavá. Nemyslím si že by se do takových kontrol pustil někdo, kdo by si skutečně uvědomovla co to obnáší .
A ať už by to došlo k nějákým závěrům, byly by z velké části nepodložené. _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alexandr Liche

Založen: 13. 09. 2004 Příspěvky: 515 Bydliště: Někde v České Republice
|
Zaslal: ne říjen 03, 2004 7:53 pm Předmět: |
|
|
Vidíte, na Dp je 415 lidí a jde v pohodě hrát ....  _________________ Ten, jehož jméno už nikdo nezná. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: ne říjen 03, 2004 7:58 pm Předmět: |
|
|
| Ursus napsal: |
|
Mimochodem, teď mě napadá, že i kdyby byl dualní klient vystopovatelný, tak já jsem třeba doma schopen spustit 6x UO bez použití dualu. Samozřejmě jsem to nezkoušel  |
Mam to chapat tak, ze GM by u tech X tisic hracu kontrolovali IP adresy, zjistovali (treba telefonicky u providera?), zda je to sdilene nebo neni, ... a pak u tech par desitek (nebo spis stovek?) podezrelych to kontrolovali ve hre?
Nechci te urazit, ale jsi normalni?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: ne říjen 03, 2004 8:02 pm Předmět: |
|
|
Mluvil jsem teoreticky .
Ona by to byla nepředstavitelná hrůza .
EDIT: Kdybych byl normální, nehraju UO  _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů
Naposledy upravil Ursus dne ne říjen 03, 2004 9:22 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alexandr Liche

Založen: 13. 09. 2004 Příspěvky: 515 Bydliště: Někde v České Republice
|
Zaslal: ne říjen 03, 2004 8:02 pm Předmět: |
|
|
Kdo já ? ( aha to byl Ursus .. )  _________________ Ten, jehož jméno už nikdo nezná. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|