Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

O ekonomice DP a příliš levných cenách
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2004 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Timeo napsal:
Reseni? Prechod na novou sferu s nutnym totalnim wipe. Byl bych pro, byl by to krok kupredu. Byla by to moznost zacit "novy zivot sveta".

K tomuhle by se nejlépe asi vyjádřil přímo některý z GM. Avšak já se taky pokusím. Na jak dlouho si myslíš, že by to bylo? Někde na fóru jsem četl, jak odborníci prorokovali, že včetně odbugování to může trvat maximálně 3 týdny. Není tomu tak, ne s přechodem ze stávající Spherou na novou.
Alespoň mně bylo řečeno, že většina scriptů, které fungují na této sphéře, by na jiné bylo nepoužitelných. Takže by se vše muselo dělat znovu. Nemluvě o tom, že některé bugy by sice měla sphera opraveny, ale jiné by vznikly. V podstatě by to znamenalo udělat znovu celý shard.
A teď mi řekni kolik GM je na DP1 aktivních? Rozhodně ne tolik, aby tohle dokázali.
Je tady sice možnost, že by se nechal server běžet, aby nebyla odstávka a na jiném serveru by se pracovalo, ale je to nepředstavitelné moře času. Navíc by výsledek nebyl zaručen. Kdyby totiž na DP1 přišel total wipe, tak ruku na srdce, kolik lidí by tady i přesto zůstalo? Myslím si, že většina by to šla zkusit jinde.[/quote]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Nosferatu
Walking Carcass

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2004 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co sa scriptovania tyka - prechod zo sphery na DP(51a) na nejaku novsiu napr 55i by nebol mozny kvoli rozdielnemu kodu.Cize ano,trebalo by nascriptit cely shard odznova.Riesenim by mozno mohol byt Steam,ale uprimne kto na to ma chut a cas?A tym sa dostavam k tomu,kolko GM je aktivnych.Ani zdaleka nie dost na taku nadludsku ulohu,akou je prepisat scripty shardu velkosti DP1.Takze ostava ten wipe,ale tym by sa problem vyriesil len docasne,pretoze itemy zmizu - skilli ostanu.Ale mozno by to odradilo ludi - a lagy by prestali aj tak Twisted Evil
Ochota ucit se je volba;
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frantisek
Elder Daemon

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2004 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Urs:
Zalezelo jak velky by byl ten Wipe. Jestli jen na predmety, nemelo by to v zasade nijak priserny dopad. Teda pro me. Jsem vice nez sobestacny. Pokud by se Wipe tykal vseho vcetne postav, byla by to sranda a asi bych tu nejspis zustal. Bylo by zajimavy jit uplne odznovu. Ale uz bych si nedelal tolik postav. Spis bych se rozhodl jen pro jednu a s tou bych si zil. Jen nevim s jakou. Jestli Wara, nebo Maga Smile
Co by me vsak asi v realu zabilo, by byl odznovu trening Alchemky(ktera je relativne snadna), ale katastrofa by byla Cartografka. To by me asi zahrali umiracek Smile

E: zajimavy by bylo sledovat, kdyby si clovek mohl nechat jen jedinou postavu na jedinym ACC. Jen nevim, jak by se to osetrilo Smile

Naposledy upravil Frantisek dne pá říjen 29, 2004 1:10 pm, celkově upraveno 1 krát
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2004 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wipe sam o sobe problem neresi,ten by se za chvili vratil. (a to i kdyby to byl total wipe)

prejit na novou spheru? Jsou tam jine bugy, mozna i nektere skilly se chovaji jinak? Co by se muselo skriptovat znova by se mohlo take chovat jinak... zkratka logli byste a DP by bylo jine (imho). Takze to opravdu zavani tim, tvorit novy shard.

a to nikdo nechce. Kdyby se tvoril novy shard, tak se zkratka vytvori a pak by se uvidelo, co se starym. Prechod DP1-> nove DP na novem emulatoru mi prijde moc nepravdepodobny.

I kdyby na DP1 bylo 1000 aktivnich GM, tak kdyby chteli novou spheru, tak udelaji novy shard. Proc by skriptovali veci tak, jak treba ted nefunguji? Nedelali by to radeji uplne jinak a lepe, kdyz uz by to museli skriptovat?
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2004 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vilgerius napsal:
Proc by skriptovali veci tak, jak treba ted nefunguji? Nedelali by to radeji uplne jinak a lepe, kdyz uz by to museli skriptovat?

a zapomnel jsem dodat - pokud by to delali jinak, nevznikli by nove bugy? Nemuselo by se to testovat? Takze byl by to novy shard, se vsemi svymi neduhy - jako jsou bugy, chybicky, logicke nedodelky, dlouhe testovani.. zkratka novy shard.

Protoze skriptovat soucasne DP znovu na jiny emulator je ptakovina. Vazne nevim, proc preskriptovavat soucasne mystiky. To by byla hloupost.
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2004 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frantisek napsal:
To Urs:
Zalezelo jak velky by byl ten Wipe. Jestli jen na predmety, nemelo by to v zasade nijak priserny dopad. Teda pro me. Jsem vice nez sobestacny. Pokud by se Wipe tykal vseho vcetne postav, byla by to sranda a asi bych tu nejspis zustal. Bylo by zajimavy jit uplne odznovu. Ale uz bych si nedelal tolik postav. Spis bych se rozhodl jen pro jednu a s tou bych si zil. Jen nevim s jakou. Jestli Wara, nebo Maga Smile
Co by me vsak asi v realu zabilo, by byl odznovu trening Alchemky(ktera je relativne snadna), ale katastrofa by byla Cartografka. To by me asi zahrali umiracek Smile

Timeo mluvil o totální wipu Wink . Wipe věcí je to nejmenší. Ale wipe postav? Popravdě, rozhodně bych už nikdy neměl mága. To jsem si ověřil u necra. Vytvořil jsem si necra, a když jsem viděl, že bych měl trénovat magery a ostatní skilly, které má i mág, zhrozil jsem se a na postravu jsem už ani nešáhl. S největší pravděpodobností bych zkusil rangera, kterého asi zkusím i tak, jestli si najdu dostatek volného času.
Co se wipu předmětů týká, jsem jedině pro. Je tady mnoho věcí (hlavně rare), které někdo někde získal a dneska je nelze najít. Já si myslím, že stejně nejvíce rare věcí je právěz kudliček, které končily v reward systému Smile. Takže kdyby se to pěkně všechno resetlo. Tak by to docela trvalo než by se to dostalo na dnešní úroveň. Navíc by to od hry odlákalo materialisty, což je jenom dobře.
Ještě k těm skillům. Osobně bych u některých skillů, které prošly změnou byl proto, aby se u postav, které skill vytrénovaly před změnou snížila hodnota na polovinu (tohle mělo přijít ihned po změně). Jako vzorový příklad bych si vzal taming. Pokud se nepletu, dříve stačilo mít jednoho králíka a toho tamovat na makru do nekonečna. Tohle samozřejmě dneska není možné. Takže trénink tamingu se stal nepoměrně těžším. Takže jsou starší hráči, kterří trénovali před změnou, zvýhodněni a to není dobře.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Naja
Kráska

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2004 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale nikdo uz nerekne, ze ted to leze 3x rychleji, nez driv, tudiz se skill obtiznost vyrovna, jenom je znemozneno tupe civeni do zdi, proste kazdy si musel projit trochu necim jinym
(mimochodem, ja si rada udelam taming u dalsi postavy-jakoze ho delam kvuli testovani, ale u te, u ktere jsem ho mela by me to spis stvalo delat ho znova)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Naja
Kráska

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2004 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

preposlani z imp. fora, kde to nekdo take resi:
pro server DP jsou nejlepsi jeho hraci a jeho historie, myslim ze se ti to tady spousta lidi snazi vysvetlit, totalni wipe (at uz s prechodem na jiny emulator nebo bez nej) jednoduse vytvori zcela novy shard, shard s vlastni histori (jinou), vlastni hracskou komunitou (jinou), tvuj navrh znamena zruseni DP a spusteni zcela jineho, noveho shardu se stejnym jmenem. Ultima je starenka, sphere je starenka (ale dnes uz vime, ze tech 300 hracu dokaze utahnout, coz jinde overeno v praxi neni), nebyt toho zazemi a vseho toho co bys rad prohnal wipem, uz tady davno spousta lidi neni (nerikam ze nemohou prijit jini), ale ta spousta lidi zahrnuje i GMka. Tezko by nekoho bavilo delat stale dokola stejnou vec. Kdyz si trenuji postavu, tak se z jejiho rustu raduji, ale kdyby mi tu postavu pote co ji natrenuji smazal a rekl zacni znova, tak to radeji vymakruji v baraku, nebo si vemu postavu jinou, nebo lepe, proste pujdu hrat neco jineho co uz je svym vyvojem nekde jinde nebo nejlepe vubec nic.

1) nikoho nebavi hrani v lagach, ale pri 400 hracich proste Ultima laguje a je ulne jedno, jaky mas emulator
2) krome ubytku klientu (coz je zacarovany kruh) reseni neexistuje a tvuj navrh reseni neni

ciste muj postoj: pri tomto "reseni" jednoznacne volim odchod
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: pá říjen 29, 2004 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

O tom jak rychle skill leze nevím, takže se omlouvám. Je však i tak nasnadě, co je jednodušší (nikoliv zábavnější).

Myslím, že jsem podobnou věc napsal taky, tedy vemu-li tu pasáž o tom, že by to byl v podstatě nový shard.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: