Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Největší Čech
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Timeo
Arach

PříspěvekZaslal: so květen 21, 2005 1:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevolil jsem, ale kdybych, tak asi taky Capka. Ostatni (vetsina) osobnosti jsou (byli), i hodne vyznamne, ale ja mam Capka proste rad, libi se mi jeho knizky, myslenky a tak.

Nozena, ac take spisovatelka, proste neni ono. Ta mi tam asi nesedi nejvic.
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: so květen 21, 2005 9:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Timeo napsal:
Nevolil jsem, ale kdybych, tak asi taky Capka. Ostatni (vetsina) osobnosti jsou (byli), i hodne vyznamne, ale ja mam Capka proste rad, libi se mi jeho knizky, myslenky a tak.

Nozena, ac take spisovatelka, proste neni ono. Ta mi tam asi nesedi nejvic.

Tak hlasuj:
http://www.czech-tv.cz/specialy/nejvetsicech/hlasovani?nominovany=1
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Serpin
Kyklop

PříspěvekZaslal: so květen 21, 2005 10:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevolil jsem vubec, ale premyslel jsem nad tim (hned na zacatku souteze - nekdy v lednu) a dospel zhruba k takovy desitce - bez poradi
T.G.Masaryk, Karel IV., Jan Werich, Vaclav Havel, Jan Hus, J.A. Komensky, K. Capek, Premysl Otakar II., Jiri z Podebrad a Oto Wichterle
Myslim, ze o vznik statu se nejvic zaslouzil T.G Masaryk. Ale zda ma byt " nejvetsi cech" ???

Osobne se mi tato soutez nelibi - je to hrozny opomijeni lidi, kterych jmena ani nezname a presto se necim zaslouzili. Pak take nejde srovnavat zda byl prinosnejsi spisovatel ci politik - kazdy prispel necim jinym a kdo posoudi co ma veci vahu ???
Navic dejiny pisou vitezove a v nasem pripade to byli kdysi nasi "nepratele" nemci.
To mi pripomina teorii meho otce.
Ten tvrdi ze sv. Vaclav patron zeme ceske, byl vlastne kolaborant, ktery donasel nemcum a pomahal jim. Kdezto jeho bratr Boleslav byl cech a vlastenec. To co delal, delal pro svou zem.
Nemci vynaseli Vaclava do nebes a Boleslav dostal prizvisko ukrutny za to, ze Vaclava zavrazdil.
Berte historii vzdy trochu z nadhledu - vzdy ji psali lide (vetsinou to bylo zabarvene tak, aby to vyhovovalo mocnym - treba cirkvi) a nikdo vam nezaruci, ze to tak opravdu bylo. Jednu udalost mohou dve strany popisovat uplne opacne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: ne květen 22, 2005 7:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Serpine, je to jen soutěž. Beru to jako zábavnou kravinu. Osobně tyhle věci taky moc nemusím, ale hlasoval jsem pro Járu Cimmermana. Když chtějí blbou soutěž, dostanou "blbou" odpověď. Prostě takový malý bojkot. Teď jsem se koukal na tu desítku a říkal jsem si, že dám hlas tomu, kdo je podle mého u jiných lidí spíše outsider. Po pravdě, očekávám vítězství Karla IV.
O tom, jak velká je to fraška, vypovídají hokejisté na čelních pozicích a Aneta Langerová v první stovce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Timeo
Arach

PříspěvekZaslal: ne květen 22, 2005 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pamatujete, jak nas za tricetilete valky vykradli Svedove? (no, asi ne Smile)). A vite proc? Protoze náš Komensky (Amos Smile) se chlubil kralovne Kristine (kdyz tam byl v exilu) a rekl ji, co vsechno a kde mame. Jojo, vitezove Very Happy
Serpin
Kyklop

PříspěvekZaslal: ne květen 22, 2005 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ursus napsal:
Serpine, je to jen soutěž. Beru to jako zábavnou kravinu.

Así nad vsim moc premyslim Wink - ale ja jsem na to uplne alergickej
Jak to vsude cpali - hrozny
(mam v sobe asi blok, ze kdyz mi nekdo neco cpe nebo moc " doporucuje" takto automaticky nesnasim Very Happy)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: ne květen 22, 2005 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lidi, já vím, nepatří to tady, ale já dneska viděl poprvé tu novou SuperStar (tedy jenom vyhlašování). Povím vám, nevěděl jsem, jestli brečet nebo se smát. To je tak úchylná fraška, až to bolí.
Než poslouchat tyhle, to si raději nahraju pád nářadí z 8. patra.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5

Přejdi na: