Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: ne leden 29, 2006 3:16 pm Předmět: |
|
|
Na co bylo smysluplné se ptát, jsem se zeptal, ostatní je tady jen nečtivý flame.
Mimochodem, pan profesor si říkat nenechává, alespoň já mu říkám Zbyňo.
Obecně se profesorem nechává titulovat většina učitelů střední školy, je to ale nepsané pravidlo, které nikdo nevyžaduje (oslovení pane učiteli je také v pořádku a nikdo vám za něj hlavu neutrhne). Titul profesora udílí prezident republiky za velký přínos vědě atd., takže tím by se asi moc učitelů ve skutečnosti honosit nemohlo. Jak tady ale někdo řekl, jedná se spíše o zvyk z let minulých. Prvidla pro udílení profesorského tituly jsou totiž poměrně nové. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mek Headless
Založen: 24. 12. 2005 Příspěvky: 3 Bydliště: Strahovske koleje
|
Zaslal: ne leden 29, 2006 4:37 pm Předmět: |
|
|
Miar napsal: |
ten acces by bol idealny keby nemal ten blby limit na jedno pole 1530bitov (ako vyplyva z vylovej definicie bajtu ) |
MS Access - HELP
citace: |
Memo Lengthy text or combinations of text and numbers. Up to 65,535 characters. (If the Memo field is manipulated through DAO and only text and numbers [not binary data] will be stored in it, then the size of the Memo field is limited by the size of the database.) |
Access ti na tohle uplne bohate staci .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miar Lizardman
Založen: 06. 12. 2005 Příspěvky: 209 Bydliště: The Travellers inn v Trinsicu, izba c.1
|
Zaslal: ne leden 29, 2006 4:57 pm Předmět: |
|
|
No vyborne. Ja sa tam babrem s prepisovanim bajtov a nadavam na acess a robim to cele vo worde, a ono staci zvolit uplne inu funkciu, porazi ma. take jednoduche... dik moc idem to poupravovat a vrhnem sa na to... _________________ Nie ten človek žil viac, ktorý sa dožil vysokého veku, ale ten, ktorý svoj život naozaj precítil. Rousseau |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: po leden 30, 2006 8:58 am Předmět: |
|
|
Miar napsal: |
No vytvaram si databazu vypiskov z knih ktore som precital a ktore sa mi zijdu na diplomovku alebov buducnosti. To znamena ze oscanujem text (tak pol strany a viac.) a k nemu si napisem z ktorej knihy to je, kolka strana, ci som to uz niekde pouzil, do dalsej kolonky klucove slova atp. Staci mi databaza u mna nikoho cez siet k tomu pustat nemienim )) ten acces by bol idealny keby nemal ten blby limit na jedno pole 1530bitov (ako vyplyva z vylovej definicie bajtu ) |
to memo nezabira?
Text ma velikost 256 bajtu, kazdy 8 bitu, tj. 2048 bitu - podle me definice
to ze se bajty cisluji 0-255 a ne 1-256 je uz jina  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: po leden 30, 2006 8:59 am Předmět: |
|
|
Ursus napsal: |
Na co bylo smysluplné se ptát, jsem se zeptal, ostatní je tady jen nečtivý flame. |
naopak podle me je docela ctivy...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|