Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Stillwater Velkej Drak

Založen: 16. 09. 2005 Příspěvky: 1103 Bydliště: The WatchTower of Britain - !!!
|
Zaslal: po duben 10, 2006 2:00 pm Předmět: |
|
|
4 strany byla pouze doporucena delka, aneb jak davala nase cestinarka porad k dobru: Jeden ze slavnych ceskych basniku (myslim, ze to byl Macha, ale nejsem si jistej) dostal jako maturitni tema "Co je to odvaha?" Tak po 4 hodinach odevzdal papir, na kterem byla jedna veta ("Tak tohle je odvaha!") a presto dostal jednicku:) _________________ Smrt nad Zlato!!!
Stillwater, necromancer, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nosferatu Walking Carcass

Založen: 07. 07. 2004 Příspěvky: 866 Bydliště: The Wayfarer`s Inn, Izba č.1, Britain
|
Zaslal: po duben 10, 2006 3:18 pm Předmět: |
|
|
Velice originalne...ja som mal diskusny prispevok na temu vyznamu rodiny v dnesnych casoch. _________________ Nosferatu - Plánovač Výprav, Thesist of Brujah clan
Nadanie ucit se je dar;
Schopnost ucit se je sikovnost;
Ochota ucit se je volba;
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: po duben 10, 2006 3:22 pm Předmět: |
|
|
S tou odvahou jsem to slyšet tak, že dostal 1, ale až po té, co tu práci slovně obhájil a vysvětlil, co ho k tomu vedlo atd.
Jinak 4 stránky - to je pouze strašák. Nevím jak ostatní, ale my jsme psali na nelinkovaný papír za použití lenochu s většími linkami a okraje byly 4 a 2 cm. Nakonec to dopadlo tak, že to, co jsem měl na 3,5 stránkách konceptu, se vešlo na 7 stránek čistopisu. Čas mi vyšel akorát, ale jenom proto, že jsem psal pomalu, aby se to po mě dalo dobŕe přečíst (což je jinak nadlidský výkon).
Jinak témata:
"Zimní královna aneb Pocta Otu Pavlovi"
(Fiktivní příběh Kateřiny Neumanové. Vypravování)
"Všetko na vlastnú hlavu stavím,
nemusí sa už matka trápiť,
už som vo veku,
kedy chlapci sí chlapi,
stačí vykročiť krokom pravým,
nájdem v živote pre seba miesto.
Je tu čas, kedy opúšťám
rodinne hniezdo."
(NoName: Správne žiť)
(Rozhovor se sebou samým o uplynulých čteřech letech a plánech do budoucna)
"V mnohých článcích našeho práv mají ženy horší postavení než muži." (Papinianus)
(Již antika řeší postavení žen. Úvaha o různých rolích že a o tom, jak si naše společnost cení úlohy žen.)
"Příroda je proti nám ve výhodě, může existovat bez nás, my bez ní zahyneme." (Jarmila Kolárová)
(Článek do školního časopisu o ochraně přírody a životního prostředí.) _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: po duben 10, 2006 3:57 pm Předmět: |
|
|
Stillwater napsal: |
myslim, ze to byl Macha, ale nejsem si jistej |
Jasně, za všechno může Mácha, nevím jestli jsem Vám to už říkal, ale pro jistotu to zopakuju, Nikdo takovej Nikdy Nežil - Máchu si vymyslel Neruda, abysme měli aspoň jednoho romantického básníka!
A vzhledem k tomu že si ho vymyslel ještě ke všemu blbě, tak mi nejde do hlavy že stát který má jako motto uvedono "Pravda vítězí", je ochoten celeplošně podléhat takovému bludu a na druhé straně slepě ignorovat jasně doložené dílo Cimrmanova génia. _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ghastly Orc

|
Zaslal: po duben 10, 2006 4:35 pm Předmět: |
|
|
Sharlon Emir napsal: |
... A vzhledem k tomu že si ho vymyslel ještě ke všemu blbě, tak mi nejde do hlavy že stát který má jako motto uvedeno "Pravda vítězí", je ochoten celoplošně podléhat takovému bludu a na druhé straně slepě ignorovat jasně doložené dílo Cimrmanova génia. |
* nadšeně tleská a souhlasně přikyvuje *  _________________ Ghastly, Adept Spolku, tulák a dobrodruh |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stillwater Velkej Drak

Založen: 16. 09. 2005 Příspěvky: 1103 Bydliště: The WatchTower of Britain - !!!
|
Zaslal: po duben 10, 2006 5:14 pm Předmět: |
|
|
Ursus napsal: |
S tou odvahou jsem to slyšet tak, že dostal 1, ale až po té, co tu práci slovně obhájil a vysvětlil, co ho k tomu vedlo atd.) |
Tak, tak ... jen jsem je nechtel strasit:))) Jinak ja psal do maturitni pisemky fejeton na tema Budoucnost PET lahve. Silena kombinace mych vzpominek na prvni plastovou lahev co jsem potkal nekde v Bulharsku, a rozboru PET nikoliv nikoli jako polyethylenu ale jako terminu pro domaciho mazlicka:)) _________________ Smrt nad Zlato!!!
Stillwater, necromancer, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: po duben 10, 2006 5:31 pm Předmět: |
|
|
Tak by mě docela zajímalo, odkud jsou ty informace o Máchově neexistenci.  _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Llewelyn Malej drak
|
Zaslal: po duben 10, 2006 7:30 pm Předmět: |
|
|
dokonce zpochybnovali ze William Shakespear jestli vubec existoval ( a ono i realne to ma podklady, ze to byl nejspis nejaky slechtic, ktery to vydaval pod jmenem venkovana, protoze to v te dobe byla ostuda a venkovan by nemel takove rozsahle znalosti) _________________ Llewelyn- přítel ve zbrani
Mám vytvarované tělo! Kulatá je také tvar. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: po duben 10, 2006 7:52 pm Předmět: |
|
|
Llewelyn napsal: |
dokonce zpochybnovali ze William Shakespear jestli vubec existoval ( a ono i realne to ma podklady, ze to byl nejspis nejaky slechtic, ktery to vydaval pod jmenem venkovana, protoze to v te dobe byla ostuda a venkovan by nemel takove rozsahle znalosti) |
Nebo to byla ženská? _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Llewelyn Malej drak
|
Zaslal: po duben 10, 2006 8:10 pm Předmět: |
|
|
Leny-m napsal: |
Llewelyn napsal: |
dokonce zpochybnovali ze William Shakespear jestli vubec existoval ( a ono i realne to ma podklady, ze to byl nejspis nejaky slechtic, ktery to vydaval pod jmenem venkovana, protoze to v te dobe byla ostuda a venkovan by nemel takove rozsahle znalosti) |
Nebo to byla ženská? |
to je zas z Cerveneho trpaslika z paralelniho vesmiru Willma Shakespearova  _________________ Llewelyn- přítel ve zbrani
Mám vytvarované tělo! Kulatá je také tvar. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|