Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Jakým způsobem mícháte vodu ve vaně? |
Oběma rukama (jednou dopředu, druhou dozadu) |
|
66% |
[ 6 ] |
Oběma rukama (jedním směrem) |
|
0% |
[ 0 ] |
Maminka pomohla |
|
0% |
[ 0 ] |
Jednou rukou dokola |
|
22% |
[ 2 ] |
Skrčit se do dřepu v přední části a pak natáhnout nohy |
|
11% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 9 |
|
Autor |
Zpráva |
Kelnor Arach

|
Zaslal: čt únor 12, 2009 4:03 pm Předmět: |
|
|
Já jsem asi vždycky čekal, až se to zamáchá tak nějak samo =)
A hlavně nemám vanu  _________________ Kelnor, Autarkis
The ageless shadow.
Člen Spolku
"Co tě nezabije, to se tě pokusí zabít znovu." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Wolf Despise Mage

|
Zaslal: čt únor 12, 2009 7:37 pm Předmět: |
|
|
Já jdu na problém s vanou, resp. studenou a teplou vodou v ní šalamounsky.
Vypozoroval jsem totiž, že tento problém se dá snadno eliminovat tím, že studenou vodu v procesu prostě vynecháte.
Proto v mé vaně vždy najdete pouze horkou a velmi horkou vodu. Alice potvrdí...
Někdo může namítat, že zde vzniká nový problém a tím je rozdíl horké a velmi horké. To je ovšem bezpředmětné, neboť Ruffiniho tělíska v naší kůži (to jsou receptory tepla, receptory chladu jsou Krauseova tělíska) nejsou přizpůsobené pro extrémní teploty a proto rozdíl nepoznají.
Pokud by snad někomu předchozí argument nestačil, je ještě dobré zmínit, že od určité teploty voda přechází z kapalné fáze na plynnou, vytváří se bubliny páry a ty stoupají vzhůru k hladině. Po cestě vodu promíchávají.
Tento princip lze snadno aplikovat i při nižších teplotách. To je výhodné, protože ne všichni, např. Alice, jsou zvyklí koupat se v teplejší vodě.
Podívejme se na fázový diagram vody:
Z něj vyplývá, že při normálním atmosferickém tlaku vaří voda při teplotě 100°C a pokud chceme dosáhnout nižší teploty varu, musíme snížit tlak.
Z výše uvedeného je tedy jasné, že voda se vám krásně bude promíchávat bublinkami i při nižších teplotách, stačí vytvořit v koupelně podtlak. _________________ podepsán:
Wolf (paladin, Člen Spolku a bývalý Pán rekrutů)
IN VINO VERITAS - VE VÍNĚ JE PRAVDA |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Taira Ettin
|
Zaslal: čt únor 12, 2009 7:47 pm Předmět: |
|
|
Na doplnenie Wolfoveho miešania vody - vodu mu mieša Alicka A to tak, že sa nakloním nad vaňu (samozrejme pred vstupom do nej, aby som sa neobarila), ponorím jednu ruku a mácham zo strany na stranu (nie dookola ako je uvedené v možnostiach). Potom ma zdrbe, že jak môžem byť v takej ľadovej vode (po vstupe do vane) a napustí si tam znovu vriacu.... _________________ Taira
Biela je optimistická... Ale čierna pristane každému. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stillwater Velkej Drak

Založen: 16. 09. 2005 Příspěvky: 1103 Bydliště: The WatchTower of Britain - !!!
|
Zaslal: čt únor 12, 2009 10:38 pm Předmět: |
|
|
V hlasování mi chybí možnost "Lehnu do vany a po okraj to zaleju vodou z konvice" _________________ Smrt nad Zlato!!!
Stillwater, necromancer, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: čt únor 12, 2009 11:47 pm Předmět: |
|
|
Ačkoliv Wolfík jednu část jeho teorie tak nějak zaonačil, narazil na ještě větší problém, než je samotné míchání vody a za to jsem mu vděčný. Je opravdu potřeba vodu ve vaně míchat? Dneska jsem zkoušel oponovat Janičce... dostal jsem sprchou po hubě a šel jsem k zubařce si to nechat opravit.
Hodně záleží na citlivosti lidské pokožky. Připomíná mi to definici podprostoru z algebry. Když si napustím vodu o teplotě 1 (voda mě neopaří, není mi v ní zima, prostě horká voda, která mi je příjemná), tak během chvíle si mé tělo na ní zvykne. Ano, tepelná tělíska v kůži tuhle funkci nemají, ale psychika ano (nekecám?). Což je dobré jen na chvíli, protože voda si svou teplotu neudrží moc dlouho. Během chvíle mi začne být zima (zde se liší můj a Janičky přístup k věci *kryje si hlavu, aby nedostal znovu sprchou*), takže připustím vodu o teplotě 2 a zamíchám (nejradši mám způsob sprchou přímo do vody aneb teplá voda rovnou pod zadek :p). Samozřejmě si tělo brzy zvykne a po čase je mu zase zima, tentokrát nechám studenou vodu sednout na dno vany, vypustím kus, aby se do vany vešla další voda a dopustím vodu o teplotě 3. A ještě pro rýpala doplním, že voda z kohoutku může dosáhnout jen omezené nejvyšší teploty (za předpokladu, že nemáte vodu z pekla) a to bych přirovnal k prostoru, ve kterém daný podprostor definuji.
Všechno tohle vychází z předpokladu mlsání. Tělo si zvykne na určitou teplotu, která mu v danou chvíli je příjemná. Tělem chápejte lidskou psychiku. Když okolní teplota klesá, tělo přestává být tak spokojené a volá, že chce ohřát, důležité je to "ohřát", to totiž znamená, že chce teplotu vody ne na stejné úrovni, jaká byla předtím, ale ještě na vyšší.
V mém případě je potřeba vodu ve vaně míchat, protože se chci naložit alespoň na půl hodiny, abych se uvolnil. Ale třeba Janička to má jinak, snad nám to vysvětlí, určitě bude dělat komedii, ale ona to má fakt jinak A taky bude určitě tvrdit, že mi vůbec neubližovala sprchou, ale znáte ju opičandu, nevěřit ) _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: út únor 17, 2009 2:32 pm Předmět: |
|
|
A kvůli takovýmhle topicům chodím na tohle fórum i 5 let po té, co jsem opustil Dark Paradise.
Popravdě, na privátě nemám vanu, jen sprchový kout. Když jsem doma (ne na privátě), tak se taky ze zvyku už jenom sprchuju. Vlastně si napamatuju, jak jsem tu vodu míchal, i když něco ježdění po zadku sem a tam (jak poznamenala tuším Janička) se mi vybavuje (ale mám pocit, že účelem nebylo míchání vody, ale hezké vlny). Každopádně po přečtení topicu jsem dostal chuť si to zkusit, takže až v pátek dojedu domů z privátu, otestuju.  _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zizinek Mirror Spider

Založen: 16. 06. 2005 Příspěvky: 469 Bydliště: Jhelom byt č.3 spolu s Bohdym (Brno)
|
Zaslal: út únor 17, 2009 6:53 pm Předmět: |
|
|
je to těžký záleží jak mám náladu, ale většinou to probíhá tak že si vodu nemíchám a schválně si naopak pouštím teplou vodu na nohy(je to super, zkustě to někdy taky ), ale snažím se aby se nepromíchala s "chladnější" vodou ve které ležím, bo bych byl nerad kdybych se v té vaně někdy uvařil... poté ale když je mi zima tak to jakým způsoben zamíchám vodu nejvíce vystihuje to ježdění v čupu(dřepu pro neznalé)... _________________ Zizinek, Paladin
Člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: út únor 17, 2009 7:28 pm Předmět: |
|
|
Já jsem tímto tématem nepolíben, neb zastávám názor, že voda se míchá sama. Tedy spíš, že těsně po napuštění je promíchaná a v situaci, kdy by měla dostatek času na ustálení, jsem se ještě neocitl. Tedy je třeba být ve vaně ještě před tím, než je napuštěna. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: st únor 18, 2009 8:49 am Předmět: |
|
|
Hellmaster napsal: |
Já jsem tímto tématem nepolíben, neb zastávám názor, že voda se míchá sama. Tedy spíš, že těsně po napuštění je promíchaná a v situaci, kdy by měla dostatek času na ustálení, jsem se ještě neocitl. Tedy je třeba být ve vaně ještě před tím, než je napuštěna. |
Další z bezvěrců...
Jestli máš vanu s kohoutkem na straně výpustě, tedy u kohoutku je vana nejhlubší (má sklon, aby voda odtékala do výpustě), tak nechápu, jak se ti napuštěná voda může sama promíchat. Pro mě to zní nelogicky a v praxi nereálné.
Když si sednu do vany ještě předtím, než ji začnu napouštět (pominu fakt, že jsem si tam té teplé vody měl dát alespoň trochu, aby mě teď nestudil zadek), tak je vana docela studená. Začnu napouštět vodu (průměrně je vana napuštěná za 5 minut) a ta se zezačátku hromadí u mých nohou (pokud tedy nechci sedět na špuntu ). A teď na to mohu jít z dvou hledisek a oběma vyvrátím to, že se voda po napuštění vany sama promíchá. Jedno z těch hledisek je následující. Zadkem jsem zhruba v třetí čtvrtině vany od kohoutku, spíš blíž k němu, tedy za zády mám ještě nějakou vodu. Obětuji jednu ruku a budu zkoušet, kde je voda teplejší a kde studenější. Voda u kohoutku bude vždy ta nejteplejší, "protože kohoutek", nejdřív bude teplá v celém sloupci, ale pak se u dna začne hromadit ta studenější, protože proud přitékající vody již neprorazí celý sloupec vody u kohoutku tak, aby ho celý promíchal. Čili jediné míchání, ke kterému v průběhu dochází, je míchání vody u kohoutku. Zbytek vany je postupně zalíván studenější a studenější vodou. Nejtepleší bude na povrchu, ale s každým centimetrem od zdroje bude studenější v poměru s vodou zepředu. A také do hloubky bude studenější.
Problém by se dal vyřešit ohříváním celé vany odspodu, jak to dělali již lidožraví domorodci v kreslených vtipech nebo občas promíchat rukama vanu. _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Janička Lizardman
|
Zaslal: út únor 24, 2009 2:55 pm Předmět: |
|
|
Nenadála jsem se takového veřejného zostouzení a nevydržím déle mlčet, jak je ostatně mým dobrým zvykem. Dokonce jsem si udělala poznámky, abych na nic nezapomněla a vyjádřila svůj cenný a ceněný názor ke všemu, co mě osobně oslovilo
Dostal mě výrok, že si tělo zvyká na teplo. To je sice částečně pravda, ovšem to, že si člověk připouští teplou a teplejší vodu je především důsledkem toho, že voda ve vaně postupně vychládá. Z psychického hlediska se tělo ovlivňuje nejsnáze vizuálně a nejhůře smyslem hmatu (tedy u většiny lidí). Výsledek je intenzivnější, pokud působíme na více smyslů naráz. Takže aby bylo Lenymu teplo, musel by se koupat u krbu. Dalším (humánním a finančně výhodným) řešením, mimo Lenyho geniálně zespod vyhřívanou vanu, je vana s tryskami, která navíc skutečně existuje a nikomu nepřipomíná lidožroutské hody.
Vymlácení Lenyho zubů sprchou je samozřejmě myšleno čistě metaforicky (i když nepřicházím na smysl té metafory). Protože kdyby se uskutečnilo manuálně, žádná zubařka už by našemu Lenouškovi nepomohla Většina lidí, které je při napouštění vany zima, si vanu přednapustí a vleze do ní až s vodou. Leny o tom založí fórum
Ursus: Vny jsou žůžo dobrodrůžo, taky jsem vlnila. A ještě jsem vyráběla protivlny. A jakmile se ze mě stal mistr, i protiprotivlny  _________________ Jen mrtvé ryby plavou s proudem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|