| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: čt srpen 05, 2004 3:50 pm Předmět: |
|
|
Přesně tak. To čemu se na DP číká RP neni tak úplně RP ale spíš takovej hybrid. Nevymýšlíme zbytečně komplikovaný osobnosti, nesnažíme se vdýchávat celé hře hlubokou atmosféru, nebereme to tak vážně...na druhou stranu se ale snžíme nevybočovat z fantasy světa ve kterém se nacházíme. To znamená na DP RP, protože pokud by to bylo ono true RP, nikdo by to nepochopil.
Naše RP se omezuje na vyjadřování emocí, úklony a salutace, na oblékání se, distancování se od realného světa, neznalost nonRP výrazů a sem tam nějaký ten příběh.
A tak by to asi být mělo, protože nás to nevyšachovává z koexistence s ostatními hráči. Hrajeme-li RP tak jak hrajeme, děláme to kvůli tomu abychom sebe navzájem pobavili. Ne abychom se utvrzovali v tom jak strašně je ten svět skutečný. Bavíme se tím.
Osobn si myslím že je důležité hrát RP hlavně ve volný chvílích. Když jdu do banky pro věci, když potkám přítele a mám dost času, když jsem na odreagovávací výpravičce, když sedim doma a povídám si se sousedem, když trénuju a mám na mluvení a poslouchání dost času...a taky mimo hru, jako třeba tady na fóru. Budu-li psát příběhy o sobě a snažit se vytvořit dojem nějaké pohádky uvnitř toho světa, to je ideální RP pro DP. Jsou pak situace kdy RP musí jít stranou jako třeba na výpravách nebo při poradách...to znamená že je v takových situacích blbost vykecávat se zbytečně zdlouhavě a dělat takové ty "rp kličky". Na druhou stranu to však neznamená že musím ze zákonů RP hned vybočovat (například hned komentovat že mi stoupnula magery o 0,1 nebo něco podobného). Zkrátka a dobře myslim že u nás se hraje takový střízlivý RP a myslim že všem kdo ho hrají je to jasné, stejně jako to že je to dobře.
Těžko říct jak by to fungovalo na trueRP shardu, nikdy jsem neměl možnost si to vyzkoušet a když, většinou tam byl někdo kdo to úplně nechápal a přesto že se snažil, nešlo to. TrueRp musí mít člověk v krvi a musí ho bavit víc vysedávat na lavičce a klábosit s kámošem svých dobrodružstvích než jít a zabíjet ta monstra. TrueRP hráč se nehoní za majetkem a tak by třeba na TrueRP shardnu neměl být problém si vidělat - a přesto by se objevovali chudáci. TrueRP hráč nezabije draka jenom proto že ho vidí, nečeká na respawn atd. atd. Zkrátka tohle záleží na mentalitě nejen všech hráčů na shardu ale i na "mentalitě" toho shardu. Čím víc má být shard Rp, tím víc musí být uzavřenější. Ale...tohle by byla diskuze na dlouho a nemá cenu jí tu rozebírat.
Důležité tedy je že RP NIJAK NESOUVISÍ S PRASÁRNAMI LIDÍ, nebo spíš že to nelze spojovat. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: čt srpen 05, 2004 4:49 pm Předmět: |
|
|
TrueRP hrac se klidne muze hnat za majetkem... tedy - jeho postava! A muze byt Xkrat bezcitnejsi, nez jaky je hrac. Zkratka ta postavicka v tom svete je takova svine, co jen hamouni...
rp nema s chovanim lidi (mluvime li o slusnosti apod) nic spolecneho. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: čt srpen 05, 2004 5:09 pm Předmět: |
|
|
| Vilgerius napsal: |
| TrueRP hrac se klidne muze hnat za majetkem... tedy - jeho postava! A muze byt Xkrat bezcitnejsi, nez jaky je hrac. Zkratka ta postavicka v tom svete je takova svine, co jen hamouni... |
No, jasně :o)). Tam jsem to myslel na hráče a určitou povahu hráčů, i když to tak nevyznělo... _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: čt srpen 05, 2004 5:12 pm Předmět: |
|
|
U Gruumshe, tady mě asi někdo nepochopil. Vypadá to, že své chaotické myšlenkové pochody budu muset dlouze vysvětlovat. Asi se ze mě fakt stává tupý ork.
Takže:
| citace: |
| Tim chces rici, ze kdo nehraje RP, tak nehraje pro svou zabavu ci zabavu svych pratel, ale v podstate hru kazi? |
Tohle jsem nikde neřekl a netvrdím to. Jediné, co jsem v tomhle směru řekl je, že každý spojuje svou zábavu s něčím jiným.
Taky znám nonRP hráče, kterých si cením a je mi ctí s nimi hrát.
| Ta druhá skupina naproti tomu baví jen sebe. A to tak, že si dokozují jak jsou dobří. Jde jim o to ukázat lidem, že oni to tady ovládají lépe. |
Tím jsem chtěl říci sebe a své nejbližší okolí. Je jim jedno, jestli se u toho bude bavit někdo koho neznají. Naproti tomu většina RP hráčů hraje tak, aby bavila i neznámé okolí (viz. dva RP hráči v guard zoně ve Fire).
Chces po lidech na nonRP shardu, aby hrali RP? Z jake autority to pozadujes?
|
Nechci a nikdy jsem nechtěl, proto jsem odešel. Chápu, že DP 1 je nonRP a respektuji to.
| Krome toho rikam - debata by se mela ted vetvit - nevidim souvislost mezi prudici (ci sobci?) a RP. |
Taky ne. Pokud to tak vyznělo, omlouvám se.
Na MW nic nepozorujeme, protoze je uzavreny jedine co vim je, ze pokud neprokazes aspon trosku RP, tak by ses nemel dostat ani do sveta (pripadne se tam nedostanes s herni postavou).
|
Do Manawydanu trošku vidím. Myslím, že jen troška RP nebude stačit.
| Pokud opravdu trvas na RP, proc nezkusis RP shard? |
Zkousil (skouším). DP 2, teď dělám pro Manawydan.
Pravdou na druhou stranu je že jsem ještě neviděl RP hráče který by prasil... Takže RP je spíš takovým parametrem, možností otevírající se neprasatům.
|
Viděl jsem hráče, co RP prasil víc než polovina DP 1 dohromady.
| Preci urazet, ponizovat, krast, zneuzivat, podvadet, vysmivat se... to vse muze byt RP. |
Přesně tak.
Nedokazu si predstavit, ze budu nekde v polovine dungeonu Pride, nebo Despice RP promlouvat k magovi, nebo pri problemu s mapou budu vsechno ysvetlovat v zavorkach.
|
Ale jo, já jo . I když to pak vyzní jako prudění
Asi tak - DP1 se Shard nevyzadujici RP. Ovsem pote, co jsem zkusil RP shard DP2, jsem s hruzou utekl. ...
|
Tak s tímhle jsem se tam nesetkal, ale je pravda, že je tam dost lidí, co hrají svůj charakter jako namyšlené potvory.
Dobreho hrace NEDELA RP hrani, ale jeho pristup ke hre jako takovy....
|
S tím mohu jen souhlasit...
| Jet prisne RP, tak je Spolek organizaci, a ne parta pratel. |
I jako parta přátel by mohl fungovat.
Aspon ja verim tomu, ze kamaradi ze Spolku jsou takovy i ve skutecnosti, a ne ze jsou jen skvely RP hraci
|
Jo, to jistě jsou. Mít tak více takových ve svém okolí.
| TrueRp musí mít člověk v krvi a musí ho bavit víc vysedávat na lavičce a klábosit s kámošem svých dobrodružstvích než jít a zabíjet ta monstra. |
Nechcete si se mnou někdo sednout na lavičku?
rp nema s chovanim lidi (mluvime li o slusnosti apod) nic spolecneho.
|
To tady opravdu nikdo netvrdil. Pokud to tak vyznělo, tak se ještě jednou omlouvám. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Trakat Mummy

Založen: 30. 04. 2004 Příspěvky: 101 Bydliště: Nalestena zbroj
|
Zaslal: čt srpen 05, 2004 11:17 pm Předmět: |
|
|
Ja osobne souhlasim s Retromancerem nejsem RP hrac äle kdyz pri trenovani v cechu nebo pri styku ve meste s nekdym kdo pozdravi "Dobry den".... zacnu se ihned prelazovat na RP...kdyz nekdo RP hraje, hraju s nim ale ani kdyz mam cas ho nehraji, protoze na tomto serveru uz jsem se tolikrat seknul (kdyz nekdo rekl hele nejdou mi winy..ja rekl co jsou to windows?...a on no si kreten? nevis co je windows?..) A o tom to je....Nikdo je RP nenaucil nikde na DP nejsou ty zasady napsane...
EDIT: Ted jsem uprostred Despu a lidi tu i na mape ktera se nema spamovat pisou pecu si pizzu...proste tady nehraje rp nikdo a to je to vyber lidi takze nejsou z jedne spolecnosti... _________________ Trakat [CoNT] ...... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Retromancer Mirror Spider

Založen: 17. 11. 2003 Příspěvky: 473 Bydliště: Domek v pustine...
|
Zaslal: pá srpen 06, 2004 3:32 pm Předmět: |
|
|
Beztak jste ho nedosli
Vse co receno byti mohlo jiz receno bylo. Neni co dodati, je dobre vedeti, ze smysleni o problemech techto spolecne mame a ze hraci RolePlaying podporujici se s opacne zamerenymi hraci setkavati mohou. A v dobrem samozrejme..
Hraci kteri situlaci prizpusobiti se dokazi a se svym okolim v harmonii ziji jsou balzamem pro me oci na svete vysnenem i v tom realnem.
Cilem hry teto by baviti se melo by byti, ne prisne kodexy jakesi dodrzovati a uz vubec ne potlacovati prirozenou povahu svoji. _________________ Retromancer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|