| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: pá srpen 13, 2004 6:56 pm Předmět: |
|
|
GM mortar na drzeni na par dni? A proc? V tom vazne nevidim moc smysl (i kdyz to je mozna tim, ze na GM mortaru michat od te doby co jsem zacal hraji, takze... )
ne, davat zajimave veci na drzeni docasne mi prijde jako spis buzerace a opruz pro GM.
Jinak OT: na TZ udelali anarchy den - zkratka rekli, ze ted je world save a za hodinu (ci jak dlouho to trvalo) se to k nemu vrati - lidi celou tu dobu blbli, protoze vedeli, ze se vse vrati. Zbrane a regy zadarmo... + GM rozhazovali po zemi artefakty, takze lide si je mohli zkusit a slintat jinak to ale bylo nechutne vrazdeni vseho co se hybalo a po 5ti minutach me to preslo... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: pá srpen 13, 2004 7:21 pm Předmět: |
|
|
Uaaaa, vy mě ničíte :o))). Bylo to jen plácnutí věci která je dost vzácná na to aby mohla představovat artefakt. Není to žádný návrha jak by to přesně mělo být. Mimochodem proč GM mortar v držení na pár dní? Protože se nám ve Spolku válej hafa regů který čekaj na to až je někdo přemíchá na potiony :o)). Vypadlo to ze mě protože právě ručně přemíchávám jedny z nich aby nám naši plechové vydrželi o něco déle na živu :o)).
Spíš jsem chtěl zdůraznit základní myšlenku toho všeho a to že omezením doby po kterou může mít objekt někdo v držení je jistým způsobem snížení jeho ultimátnosti, což je největší problém eventuelních NB věcí. A je to jediný skutečně spolehlivý způsob jak pustit do světa extrémě silné předměty - artefakty - tak, aby se využívaly a aby neznamenaly přílišné zvýhodnění jejich majitele. Nehledě na to že tím že by se majitelé měnili, neužíval by si této unikátní věci jen jeden člověk ale měl by možnost si jí užít celý shard. Člověk který by tu věc zrovna měl by na sebe mohl být skutečně pyšný a to nejenom na trhu. Mohl bys jít a potkat někoho kdo má ten artefakt a pyšně ho nese nebo s ním jde do dungeonu a za ním hlouček jiných lidí aby viděli jak to vypadá v akci...no, trošku jsem se unesl, to už je samozřejmě přibarvené. Samozřejmě by to stálo na tom že ty předměty by byly jedinečný, všeobecně by se o nich vědělo a nebylo by zase tak těžké si je na tu krátkou dobu získat, nicméně ne tak lehké aby to zvládl každý.
Jediné a nejpodstatnější mínus které u toho vidím je, jak řekl Vil, že je to buzerace a opruz pro GM. Což je bohužel jádro celé věci a na tom to stojí a padá. Dejme tomu že by byla doba na držení věci omezená jedním měsícem, těchtot artefaktů by bylo ohromady třeba 20, přičemž v oběhu vždycky jen 10 (některé by ležely v pokladech nebo čekaly na umístění do pokladu), tzn. každý měsíc přidělit linknutá NB item 10ti lidem a 10ti lidem to sebrat, což je skutečně asi docela otrava, i když nevim jak těžký je vyhledat předmět podle jeho ID a nebo ho vytvořit.
No, v každym případě to co jsem navrhoval je snad už dostatečně jasné a tak nemá cenu tu rozebírat utopie :o)). Někteří GM naše fórum čtou takže se nad tim zamyslet můžou a tím topic splní svůj účel. A já jdu koukat na zahájení olympiády :o)). _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Retromancer Mirror Spider

Založen: 17. 11. 2003 Příspěvky: 473 Bydliště: Domek v pustine...
|
Zaslal: pá srpen 13, 2004 7:23 pm Předmět: |
|
|
No, me osobne prijde jak krabka, tak GM mortar v soucasne podobe odsouzen k necinnosti. Uznavam, ze predupravou cen (a fizzu) se zase clovek bez nej nechytal, ale pokud se podivam na stav michani tak : v ruce se michaji prevazne TMR - a to z duvodu ceny.
Pri GM alchemy, myth robe a bracletu je uspesnost michani cca 80% (+/- par % sphera) takze jeden TMR vyjde na cca 8.2 ocek - coz je cca 52gp. Pokud pouziji GM mortar micham sice ihned 50 kusu, ale cena je dvojnasobna - a vzhledem k moznostem pouziti dual clientu na jedna strane a neomezenym pripojenim nekterych hracu na strane druhe ted na GM mortaru nemicha TMR nikdo.
Ja osobne pouzivam GM mortar pouze na Shrinky, kde je asi bug, jelikoz stoji stale 3 kridylka, ovsem ma 100% uspesnost a take obcas na GH, kde je zase opruz michat to v ruce vzhledem k cene jedne lahvicky (ovsem nejlevneji vyjde kupovani od zacinajicich alchymistu, kteri tim trenuji, coz je klad upravy)
Co tim chtel basnik rici - GM mortar mel byt TOP itemem. Je jen malo jedincu, kteri ho maji a jen nekolik guild, ktere ho maji spolecne. Tak jak fungoval fungoval nespravne k ekonomicke strance, ale na druhou stranu nikdo nepoustel 4 clienty jen proto aby michal TMR - a 4 michajici postavicky v jedne mistnosti uz server nejakym zpusobem jiste zatezuji - a kolik micha denne postavicek ruzne po svete a kolik hodin v kuse si nedovedu predstavit. (K doplneni podotknu ze u jedne postavy trva namichani 1.2K TMR cca 24 hodin michani) Takze ekonomickou stranku poskozoval, avsak lagy omezoval. Mozna snizeni sazby z 16 ocek na 12 by zapricinilo opetovne pouzivani GM mortaru i na TMR avsak s tim, ze by se stale vyplatilo michat rucne.
Krabka - neni zas az tak vzacna - puvodni cena v krabce byla 5gp za reg, vyjma ocek tusim, ktere byly za 10. bova cena je 10 gp za reg a tusim 16 za ocko. Ted mi prosim reknete jedine vyuziti krabky mimo umreni v dungu a ress mimo telo A to uz mi u TOP itemu nepripada tak moc uber... Srovnani cen s normalnimi trznimi by opet umoznilo pouzivani itemu - nebo jeste lepsi navrh : necht se regy nemusi kupovat po 100ks, ale pri kouzleni at se samo nakoupi pozadovane mnozstvi regu (ubyde tolik penez kolik by stal pocet regu z krabky)
No je to sakra dlouhy prizpevek, takze uz dost radsi  _________________ Retromancer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: pá srpen 13, 2004 7:51 pm Předmět: |
|
|
Ja na GM mortaru micham, pac nevim o nikom, kdo by mi premichal regy na TMR rucne a stale se to vyplati, nez to kupovat..
Krabka je takova... no nikomu ji nezavidim, ale co je asi dulezitejsi - netouzim po ni. Ani po GM mortaru.
A po TOP vecech by se touzit prece melo, ne?
Ono tedy - po cem na DP jit? Skladacka? Nepouziju (krom toho stuna je vyrazne lepsi- za cenu skladacky jich mam par stovek:)). Mystik? Mozna pokud klesnou ceny, ale tak jako tak to neni TOP item. A jinak?
Vlastni domek... ktery je trosku znehodnocen tim, ze po svete je X na prvni pohled opustenych domku (ktere opustene nejsou, pac by byly smazane, ale rozhodne tak vypadaji )
Ja jsem vlastne spokojeny, ze nic nemam, protoze tu neni nic, po cem bych touzil coz mozna vedlo k tomu, ze klerika uz skoro nehraju... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Wolf Despise Mage

|
Zaslal: pá srpen 13, 2004 10:15 pm Předmět: |
|
|
Nemůžu si pomoct ale mě se líbil ten Hellův nápad s tím svěřením určité megamochafoskvělé věci jednomu hráči na určitou dobu. Když to malinko rozvedu, nemusíme zůstat jen u 14-ti dnů, může to výt proměnlivá doba. Podle toho o jak důležitej quest šlo, jak se GM vyspal atd.
Ta věc by byla NB, byla by nezničitelná, byla by strašně silná (v případě zbraně, zbroje) a vlastnit takovou věc by byla velká čest. Tomu by se dalo pomoci zapisováním těch šťastlivců co ji získali třeba na web DP. To už by pro hodně lidí něco znamenalo, ne? A pokud tohle vše splníme, rázem budeme mít věcičku se kterou se budou její dočasní majitelé promenádovat s radostí a budou se tvářit ohromně nafoukaně když s ní bez obav ze ztráty budou mlátit po hlavě potvory v dungu.  _________________ podepsán:
Wolf (paladin, Člen Spolku a bývalý Pán rekrutů)
IN VINO VERITAS - VE VÍNĚ JE PRAVDA |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: pá srpen 13, 2004 10:41 pm Předmět: |
|
|
Bez muceni priznam ze o scriptovani na sphere nemam ni paru, ale za predpokladu ze slo udelat runu pred domem ktera pusti jen cleny guildy. Byl by potom takovy problem zajistit aby ten dany artefakt mohli pouzivali pouze clenove dane quildy?
Pokud to lze, muzeme potom na takovy artefakt pohlizet jako na opravdovy hmotny symbol daneho spolecenstva s tim ze na jednu quildu jeden takovy predmet, ktery by ji mel jistym zpusobem symbolizovat. I kdyz stale opchybuji ze je to uskutecnitelne nemyslim si ze by se jiz jednalo o takovy narocny ukon.
A at je to jak chce jsem velice vzjedav jak by jste si vy predstavovali takovy symbol konkretne pro nas Spolek ?  _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: pá srpen 13, 2004 10:56 pm Předmět: |
|
|
No i takové artefakty by mohly být. Jen si myslím že asi není sranda něco takového vytvořit...
A přišel jsem na další mínus artefaktů jaké jsem navrhoval - závist. Hned vysvětlím. Artefakty by se sice mohly dávat za předem řečené úkoly. Například "Na dně Pride se nachází asi nějaký artefakt."...jenže to pravé kouzlo by měly ve chvíly kdy by hráči nevěděli že si jdou pro něco tak vzácného. Když by se najednou v dungeonu objevila nepřiměřeně silná potvora, například v Deceitu nová brána a v ní LAW s artefaktem. Vzhledem k tomu že by ale předmět museli přidělit GM na základě onoho "úpisu", lidi by se ze závisti strašně oháněli tím že je nefér že on to má a já ne, supportem atd. Což je sice naprosto hloupé jednání ale dokáže udělat své :o((. I když na druhou stranu říct...existuje artefakt jménem Róba Ctnosti, zveřejnit její extrémní protekční a obranné vlastnosti a říct že jí mohou bohové udělit když náhodou uviděj nějakej opravdu dobrej skutek, třeba na týden...zajímalo by mě kolik dobrodinců by se najednou vyrojilo a třeba by to přispělo k byť jen minimálnímu snížení sviňáren tady na DP. Vlastně jako opačná cesta k trestům. Pokud někdo dělá něco co nechci, můžu ho buď potrestat aby si uvědomil že to dělat nemá nebo ho motivovat k tomu aby dělal co chci já. Nicméně i tady už vidím závist lidí kteří by onu věc nedostali a třeba i taky dělali dobré skutnky jenom toho nebyl nikdo přítomen. Ale tady by pomohlo ono jednoduché opatření s časem. "Ten člověk má róbu jen na týden, příští týden jí třeba budeš mít Ty...".
Ale jak říkám, nejspíš tu klábosíme o utopii :o)). _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: so srpen 14, 2004 12:44 am Předmět: |
|
|
Ujasneme si ze ja uz ted mam na mysli jen artefakt ciste ritualni a symbolicky, ktery by slouzil jako majetek a ozdoba quildy, ktery by byl propujcovan prave vramci quildy za dobre ciny. _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: so srpen 14, 2004 1:02 am Předmět: |
|
|
| Sharlon Emir napsal: |
| Ujasneme si ze ja uz ted mam na mysli jen artefakt ciste ritualni a symbolicky, ktery by slouzil jako majetek a ozdoba quildy, ktery by byl propujcovan prave vramci quildy za dobre ciny. |
Pak by Spolku nejlíp seděl veliký budík který by zazvonil a vyhnal nás ven vždy když se má odejít na výpravu bez ohledu na to kdo ještě chybí :o)). _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Timeo Arach

Založen: 01. 12. 2003 Příspěvky: 1016 Bydliště: kde mne prepadne spanek, oficialne v Jhelomu
|
Zaslal: so srpen 14, 2004 2:15 am Předmět: |
|
|
Helle, dobry napad (ten artefakt, ne budik:)). Ale udelal bych to tak, ze by po tech dvou tydnech ztratil sve schopnosti, jmeno a nb status (popr. barvu). Takze by se z nej stal treba obycejny plus 9 viking. po celou dobu by se samozrejme rozbijel. Clovek by ho pouzival co nejvic s jeste NB statutem a pouzival by ho i potom, ale nezacal by mu slouzit jako ukazovatko na trhu... a zakonite by o nej casem (kratsim ci delsim) prisel..
GM mortar by nam mohla zapujcit jedna ma spratelena guilda. _________________ Timeo.. zavaty v prachu na knihovne |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|