| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Jste pro to, aby každá rasa na UO mluvila svým jazykem? |
| Ano, výborný nápad. RP by to prospělo, naučil bych se, co bych jen mohl. |
|
9% |
[ 2 ] |
| Ano, zní to zajimavě. Pár slovíček bych snad zvládl. |
|
66% |
[ 14 ] |
| Nevím. Snad jen pozdravy. |
|
19% |
[ 4 ] |
| Ne, nechce se mi učit nějaké divné řeči. |
|
0% |
[ 0 ] |
| Ne, nemyslím si, že by to byl přínos pro RP. |
|
4% |
[ 1 ] |
| Ne, tohle považuji za hodně špatný a omezující nápad. |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Celkem hlasů : 21 |
|
| Autor |
Zpráva |
Wolf Despise Mage

|
Zaslal: pá srpen 20, 2004 8:36 pm Předmět: |
|
|
Pár slovíček bych snad zvládl - toť moje volba.
Jestli se chce nějakej maniak učit elfsky, já mu bránit nebudu, hlavně ať mu rozumím, tzn. ať mluví Obecnou řečí a případně ji prokládá trochou elfštiny.
Může se sepsat celej slovník, udělat gramatika a všechno ale já se budu učit jen něco pro zpestření, což budou pravděpodobně pozdravy a často používané fráze a nadávky (kletby). _________________ podepsán:
Wolf (paladin, Člen Spolku a bývalý Pán rekrutů)
IN VINO VERITAS - VE VÍNĚ JE PRAVDA
Naposledy upravil Wolf dne pá srpen 20, 2004 8:46 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bereg Sunrise Titán

Založen: 19. 11. 2003 Příspěvky: 1594 Bydliště: Wild of Northern Territory
|
Zaslal: pá srpen 20, 2004 8:43 pm Předmět: |
|
|
| Wolf napsal: |
Pár slovíček bych snad zvládl - toť moje volba.
Jestli se chce nějakej maniak učit elfsky, já mu bránit nebudu, hlavně ať mu rozumím, tzn. ať mluví Obecnou řečí a případně ji prokládá trochou elfštiny.
Může se sespat celej slovník, udělat gramatika a všechno ale já se budu učit jen něco pro zpestření, což budou pravděpodobně pozdravy a často používané fráze a nadávky (kletby). |
Souhlas |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Arkon Lizardman

Založen: 20. 05. 2004 Příspěvky: 220 Bydliště: Magincia/Moonglow
|
Zaslal: pá srpen 20, 2004 10:02 pm Předmět: |
|
|
jj Wolfe tys to vystihl uplne presne ..  _________________ Sid Labien [Dreamers], Rahien Sorei, The Coramoor
Nabis Arboreus [-BF-], Venefica Magra, Flame of Tar Valon
"Non licet facere malum, ut eveniat inde bonum." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kedrigern Orc

|
Zaslal: pá srpen 20, 2004 10:54 pm Předmět: |
|
|
No ja nevim, tohle mi uz prijde moc na hlavu.....
Vseho moc skodi _________________ Kedrigern z Hor Ticheho hromu
Anna-Maria sikovne devce |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: pá srpen 20, 2004 10:58 pm Předmět: |
|
|
Zavést řeči různých ras aby byly, přičemž zavést normálnštinu jakožto mezinárodní jazyk, teda českoslovenština s drobnými anglickými výrazy tam kde nejsou dobré české ekvivalenty.
Napsat základní fráze u každého jazyka dané rasy, co fráze znamenají a nechat lidi je používat. Pro zájemce to třeba i trošku rozvést, ale rozhodně nic nenutit. Pro dost lidí by to byla zbytečná otrava.
Rozhodně to nepřehánět, ale dát tam tu možnost. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: so srpen 21, 2004 2:13 am Předmět: |
|
|
Tak tak nabidnout vyuku, ale rozhodne nenutit. Ve chvili kdy bude neco takoveho uskutecneno se potom jiste vycleni skupinka "nadsencu" nebo mozna "silencu", kteri se v nem zdokonaly zacnou ho pouzivat mezi sebou.
A i kdyby jim potom mluvil jen jedne clovek s deseti bude o to vice prestizni, a lide co takove jazyky budou uzivat si jich o to vice budou vazit, jiste tim v mnohem prispeji k dokonalosti daneho sveta.
Trapi me na to jen jedna vec, a to ze kdyz potom nekdo da dohromady nejaka pravidla a slovicka one mluvi, nemusi se tato pravidla zdat potom vsem zcela adekvatni . . . a mozna budou i nadavat na to jak se tim ta jejich rasa znehodnitila. Nicmene verim ze pokud v pripade jazyku nebude ponechano nic nahode tak by to melo vyjit - myslim tim ze mi vstavaji vlasi na hlave pri pomysleni ze by si ted nekdo sedl a zacal davat dohromady novou trpaslici rec - tedy ne ze by to slo jinak, ale vytvorit neco takoveho netrva rozhodne mene nez roky a ani pak to nebyva zcela dokonale . . . Jiste se vsude kolem vali spousta takovych del a dilek v podobe ruznych slovniku a gramtik, takze pokud sahnete po nich tak jsem presvedcen ze to BUDE fungovat, pokud se rozhodnete za pul roku vytvorit nove jazyky budu znacne skepticky.
Samozjremne vsichni pocitame s onou obecnou reci, ale ti jez budou umet neco "navic" posunou RP do dalsi dimenze, jen si predstavte situaci, kdy se s vami arogantni "vzneseny elf" proste nebude bavit, protoze by se kvuli vam nesnizil na obecnou rec. Samozremne by potom asi nebyl na miste ork se znalosti 8 jazyku
Tak jako tak puste se do toho, aspon bude co delat kdyz uz clovek bude must cvicit nejakou nudnou dovednost A za zkousku to urcite stoji. Znate ty dojemne pribehy lidi co 10 let studovali anglictinu a pak prijeli do GB a nedovedli si ani koupit listek do metra . . . no a po mesicnim pobytu jim sla anglictina uplne jinak ( za predpokladu ze by se to povedlo jazyky rozsirit tak extremne, bych byl vzjedav jestli by se to tak vedlo i na Ultimne - teda vim ze to neni nejlepsi pripad ale fungujeto aniz bysme si to uvedomovali vemte si jak se nam jako mor rozsirilo LoL, samozrejmne na sever o kterych je rec nekdo takovy ani nepachene, jen jsem chtel poukazat ze je to zalozeno na stejnem principu, takze i kdyby hrac nemel jediny zajem se ten jazyk ucit, pokud bude pobyvat mezi temi, kteri ho uzivaji sam mu nakonec naleze do hlavy) _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Retromancer Mirror Spider

Založen: 17. 11. 2003 Příspěvky: 473 Bydliště: Domek v pustine...
|
Zaslal: so srpen 21, 2004 8:07 am Předmět: |
|
|
JEn dotaz - kde na DP se vybira rasa  _________________ Retromancer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: so srpen 21, 2004 8:27 am Předmět: |
|
|
Děkuji za příjemnou diskusi. Doufal jsem, že to takhle nějak dopadne. Nikde jsem nepsal, že bychom hráče do něčeho nutili, to bychom nechtěli.
Samozřejmě, že bychoém asi nevymysleli zcela nové jazyky, ale pouze použili jazyky, jež jsou nyní k dispozici. Udělat elfštinu jinak než jakou udělal pan Tolkien, tak se na nás snese jen a pouze kritika.
Pro Elfy, drowy a orky už existují docela dobře formulované jazyky. I když se přiznám, že mě napadlo udělat orkštinu z češtiny. Na vysvětlenou - orkština, kterou mám k dispozici, vychází z angličtiny. Snad by to šlo podobnou metodou udělat z češtiny, ale nevím jak by to znělo .
Pro Retromancera: Omlouvám se, tenhle topic se netýká DP. Jde tady o Manawydan. Vím už zdřívějška, že dost lidí odtud, tam půjde hrát (snad). A Spolku (a lidí v něm) si vážím a jejich názory jsou téměř vždy konstruktivní a věcné. Proto zde uvádím nápady, které jsou poněkud zvláštní a nejsem si jist, zda-li jsou vhodné pro hru, nebo takové, kde je potŕeba více názorů než je lidí v týmu. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: so srpen 21, 2004 8:49 am Předmět: |
|
|
Pokud by slo jen o moznost pouzivat jazyk, pak nechapu smysl topicu, Helle
preci tu moznost ma kazdy, ne? A zrejme nikoho nenapadne nejak postihovat elfa za to, ze mluvi elfsky. Co se treba drowu tyka, na internetu jsou prekladove slovniky (ktere jsem pouzil treba pri te silene drowske vete jednou pouzite v novinkach )
takze pokud nejakym blaznum pomoci, tak zalinkuj ty slovniky. A je klid.
Vse ostatni totiz bude zavanet tim, ze se tak mluvit musi. A i kdyz to treba nebude pravda - pokud mi nekdo rekne, ze se na tom shardu musi mluvit jazykem daneho naroda, ja nakouknu na web a uvidim tam odkaz: "slovniky". tak utecu, aniz bych cetl zbytek. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: so srpen 21, 2004 11:42 am Předmět: |
|
|
| Retromancer napsal: |
| JEn dotaz - kde na DP se vybira rasa :?: :snakeman: |
Jo, na webu DP je chybka :o)).
| Vilgerius napsal: |
Pokud by slo jen o moznost pouzivat jazyk, pak nechapu smysl topicu, Helle :)
(atd.) |
No myslel jsem to tak že jezyků může existovat víc, třeba u Trpaslíků jsem viděl na internetu dva naprosto odlišné, elfové ve FR mají také myslím trošku jinou řeč než vymyvslel Toliken...takže dát tu možnost v tom co jsem psal znamenalo zavést určitá dobrovolná pravidla, tedy základní info o jazyku (slovník totiž nestačí, je potřeba pochopit i skladbu vět atd.) pro nadšence, pár frází a věcí snadných k použití pro ty co by chtěli sem tam zaperlit nebo rozumnětomu co někdo jiný často říká ale nechtěj se to učit všechno a říct že to rozhodně není povinné. Věnovat tomu na webu kapitolu a v té se věnovat všem skupinám budoucích ráčů (tedy těm co to používat nechtěj, těm co by používali ale nechtěj se nic učit a těm co jsou do toho blázni) a každé z nich tam vysvětlit jaký je postoj shardu právě k nim (a tedy například jak se maj ti co je tohle nezajímá stavit vůči těm co na ně budou mluvit "jejich" řečí atd.) Zkrátka zavést do toho lehká doporučená pravidla aby nikdo nebyl omezován a aby nedocházelo k neshodám. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|