| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Jste pro to, aby každá rasa na UO mluvila svým jazykem? |
| Ano, výborný nápad. RP by to prospělo, naučil bych se, co bych jen mohl. |
|
9% |
[ 2 ] |
| Ano, zní to zajimavě. Pár slovíček bych snad zvládl. |
|
66% |
[ 14 ] |
| Nevím. Snad jen pozdravy. |
|
19% |
[ 4 ] |
| Ne, nechce se mi učit nějaké divné řeči. |
|
0% |
[ 0 ] |
| Ne, nemyslím si, že by to byl přínos pro RP. |
|
4% |
[ 1 ] |
| Ne, tohle považuji za hodně špatný a omezující nápad. |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Celkem hlasů : 21 |
|
| Autor |
Zpráva |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: po srpen 23, 2004 6:01 pm Předmět: |
|
|
Ursi mohl by jsi prosim jeste prihodit nejake linky na jazyky o kterych jsme se tu bavili (tedy pokud uz vite presne ktere jejich verze se budou pouzivat . . . _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: po srpen 23, 2004 10:10 pm Předmět: |
|
|
Nevím jak ostatní, ale já čarpám z této stránky http://www.orcs.ca/, kde je popsán jazyk a kde jsou také odkazy na další stránky, které obsahují slovníky atd. Z toho tedy budu při vytváření orčího jazyka čerpat. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: po srpen 23, 2004 10:45 pm Předmět: |
|
|
Kdo tam bude vest Elfi komunitu ? Ze bych se uz zacal pripravovat,
Jsem v tomhle ohlede snad jeste neco horsiho nez lajk  _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Frantisek Elder Daemon
|
Zaslal: út srpen 24, 2004 10:06 am Předmět: |
|
|
Jedno je podle mě jisté... když se člověk učí jakoukoliv řeč, první co zpravidla umí je nadávat
Pokud by ste tedy plánovali nějaké mohutné rozšíření různých jazyků pro rasy, tak bych byl poněkud skeptický. Já antitalent na jazyky mám problémy i s češtinou. Můj slovosled ve větách je prý občas divný, ale mě to tak nepříjde. Proto představa, že bych na Manawydanu hrál například za Orka a v komunitě těchto Orků bych měl mluvit Orksky, mi přijde dost složitá. Z hlediska RP... pokud budu pouze mezi pár orky, tak bych se bavil normálně česky, protože si máme navzájem plně rozumnět.
Pokud bych jako Ork byl v přítomnosti Elfa... měl bych mluvit pořád Orksky ale neporozumíme si. Nebo univerzálním jazykem pro domluvu všech tudíš čeština.
Proto zastupuji názor toho, že jednotlivé řeči ano, ale pouze jako určité fráze, které by vyjadřovaly rozhořčení, strach, hrdost, pochvaly...
Prostě že člověk mluví v univerzálním jazyku(češtině), ale občas při těchto situacích mu vyklouzne věta či slovo v jeho rodném jazyce.
Nic víc .... (toť můj názor) _________________ Frantisek ml. Zastupce představeneho Spolku
Ten co nosí Spellbook proklatě nízko |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: út srpen 24, 2004 11:12 am Předmět: |
|
|
Přesně. Prostě aby se cizími jazyky ve hře mluvilo jen ve chvílívh, kdy není vesměs důležité aby tomu někdo rozumněl :o)). _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: út srpen 24, 2004 11:55 am Předmět: |
|
|
Nebo ve chvílích, kdy vám dva elfové chtějí dát na jevo, jaké jste jako lidi nuly, když jim nerozumíte . Jsou to totiž namyšlené potvory.
Spíše půjde o jednoduché fráze, které bude používat většina, ale nebráníme se tomu, aby dva schopní elfové začali plyně mluvit elfštinou a vyšachovali tak z rozhovoru jiné rasy  _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: út srpen 24, 2004 11:57 am Předmět: |
|
|
| Sharlon Emir napsal: |
Kdo tam bude vest Elfi komunitu ? Ze bych se uz zacal pripravovat,
Jsem v tomhle ohlede snad jeste neco horsiho nez lajk  |
No, momentálně to vypadá na Iorlase, nevím jestli ho znáte. Ale až bude online, zeptát se jedné odbornice na elfí jazyk.  _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: út srpen 24, 2004 12:25 pm Předmět: |
|
|
Problem je v tom, ze i ork muze umet elfsky (tedy hrac orka). A ano, v ramci RP nesmi dat najevo to, ze rozumi. Pak je ale ve stejne situaci, jako kdyby elfove mluvili cesky jen s oznacenim, ze mluvi elfsky (emoce, jina barva.. co ja vim co jde ).
Zkratka vsichni rozumi vsem - to bych bral za prvni axiom.
Za druhe - kazdy by mel herne slyset jen to, co postava slyset/rozumet ma - jenze toto uz NIKDY nebude. I kdyz par HCRP (super zkratka ) hracu to tak mozna hrat bude, vetsina nikdy.
A v tom pripade jazyky jako takove jsou opravdu jen v roli: "sem tam nejaka hlaska" - viz vampiri na DP |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: út srpen 24, 2004 1:02 pm Předmět: |
|
|
| Vilgerius napsal: |
Problem je v tom, ze i ork muze umet elfsky (tedy hrac orka). A ano, v ramci RP nesmi dat najevo to, ze rozumi. Pak je ale ve stejne situaci, jako kdyby elfove mluvili cesky jen s oznacenim, ze mluvi elfsky (emoce, jina barva.. co ja vim co jde ). |
To je dobrý nápad. To s tou barvou se mi líbí.
| citace: |
Zkratka vsichni rozumi vsem - to bych bral za prvni axiom.
Za druhe - kazdy by mel herne slyset jen to, co postava slyset/rozumet ma - jenze toto uz NIKDY nebude. I kdyz par HCRP (super zkratka ) hracu to tak mozna hrat bude, vetsina nikdy. |
Ale budou a rádi.
Teď vážně, takto by to mělo být a kdo takto bude hrát, má body k dobru.
| citace: |
| A v tom pripade jazyky jako takove jsou opravdu jen v roli: "sem tam nejaka hlaska" - viz vampiri na DP |
Tak, ano. Sem tam hlášku zvládne každý.
Takže s tímhle bych to tady zavřel... _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: ne srpen 29, 2004 10:16 am Předmět: |
|
|
No co ted z nudy prolezam prave ten Imperial Dawn... tak napriklad trpaslici guilda ma slovnik na svych strankach. Z aktivity samotnych hracu, samotne guildy...
...coz je rozhodne lepsi stav, nez ho mit z aktivity GM. Je totiz videt, ze GM v tom nejsou sami.
Ma to neco do sebe, ne?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|