Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jazyky
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jste pro to, aby každá rasa na UO mluvila svým jazykem?
Ano, výborný nápad. RP by to prospělo, naučil bych se, co bych jen mohl.
9%
 9%  [ 2 ]
Ano, zní to zajimavě. Pár slovíček bych snad zvládl.
66%
 66%  [ 14 ]
Nevím. Snad jen pozdravy.
19%
 19%  [ 4 ]
Ne, nechce se mi učit nějaké divné řeči.
0%
 0%  [ 0 ]
Ne, nemyslím si, že by to byl přínos pro RP.
4%
 4%  [ 1 ]
Ne, tohle považuji za hodně špatný a omezující nápad.
0%
 0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 21

Autor Zpráva
Sharlon Emir
Nightmare

PříspěvekZaslal: po srpen 23, 2004 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ursi mohl by jsi prosim jeste prihodit nejake linky na jazyky o kterych jsme se tu bavili (tedy pokud uz vite presne ktere jejich verze se budou pouzivat . . .Smile

Smrt je jediná životní jistota!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: po srpen 23, 2004 10:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jak ostatní, ale já čarpám z této stránky http://www.orcs.ca/, kde je popsán jazyk a kde jsou také odkazy na další stránky, které obsahují slovníky atd. Z toho tedy budu při vytváření orčího jazyka čerpat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Sharlon Emir
Nightmare

PříspěvekZaslal: po srpen 23, 2004 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdo tam bude vest Elfi komunitu ? Ze bych se uz zacal pripravovat,
Jsem v tomhle ohlede snad jeste neco horsiho nez lajk Wink

Smrt je jediná životní jistota!
Frantisek
Elder Daemon

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2004 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jedno je podle mě jisté... když se člověk učí jakoukoliv řeč, první co zpravidla umí je nadávat Smile
Pokud by ste tedy plánovali nějaké mohutné rozšíření různých jazyků pro rasy, tak bych byl poněkud skeptický. Já antitalent na jazyky mám problémy i s češtinou. Můj slovosled ve větách je prý občas divný, ale mě to tak nepříjde. Proto představa, že bych na Manawydanu hrál například za Orka a v komunitě těchto Orků bych měl mluvit Orksky, mi přijde dost složitá. Z hlediska RP... pokud budu pouze mezi pár orky, tak bych se bavil normálně česky, protože si máme navzájem plně rozumnět.
Pokud bych jako Ork byl v přítomnosti Elfa... měl bych mluvit pořád Orksky ale neporozumíme si. Nebo univerzálním jazykem pro domluvu všech tudíš čeština.
Proto zastupuji názor toho, že jednotlivé řeči ano, ale pouze jako určité fráze, které by vyjadřovaly rozhořčení, strach, hrdost, pochvaly...
Prostě že člověk mluví v univerzálním jazyku(češtině), ale občas při těchto situacích mu vyklouzne věta či slovo v jeho rodném jazyce.
Nic víc .... (toť můj názor)
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2004 11:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně. Prostě aby se cizími jazyky ve hře mluvilo jen ve chvílívh, kdy není vesměs důležité aby tomu někdo rozumněl :o)).
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2004 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebo ve chvílích, kdy vám dva elfové chtějí dát na jevo, jaké jste jako lidi nuly, když jim nerozumíte Wink . Jsou to totiž namyšlené potvory.
Spíše půjde o jednoduché fráze, které bude používat většina, ale nebráníme se tomu, aby dva schopní elfové začali plyně mluvit elfštinou a vyšachovali tak z rozhovoru jiné rasy Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2004 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sharlon Emir napsal:
Kdo tam bude vest Elfi komunitu ? Ze bych se uz zacal pripravovat,
Jsem v tomhle ohlede snad jeste neco horsiho nez lajk Wink

No, momentálně to vypadá na Iorlase, nevím jestli ho znáte. Ale až bude online, zeptát se jedné odbornice na elfí jazyk. Smile
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2004 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Problem je v tom, ze i ork muze umet elfsky (tedy hrac orka). A ano, v ramci RP nesmi dat najevo to, ze rozumi. Pak je ale ve stejne situaci, jako kdyby elfove mluvili cesky jen s oznacenim, ze mluvi elfsky (emoce, jina barva.. co ja vim co jde Smile).

Zkratka vsichni rozumi vsem - to bych bral za prvni axiom.
Za druhe - kazdy by mel herne slyset jen to, co postava slyset/rozumet ma - jenze toto uz NIKDY nebude. I kdyz par HCRP (super zkratka Smile) hracu to tak mozna hrat bude, vetsina nikdy.

A v tom pripade jazyky jako takove jsou opravdu jen v roli: "sem tam nejaka hlaska" - viz vampiri na DP
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2004 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vilgerius napsal:
Problem je v tom, ze i ork muze umet elfsky (tedy hrac orka). A ano, v ramci RP nesmi dat najevo to, ze rozumi. Pak je ale ve stejne situaci, jako kdyby elfove mluvili cesky jen s oznacenim, ze mluvi elfsky (emoce, jina barva.. co ja vim co jde Smile).

To je dobrý nápad. To s tou barvou se mi líbí.
citace:
Zkratka vsichni rozumi vsem - to bych bral za prvni axiom.
Za druhe - kazdy by mel herne slyset jen to, co postava slyset/rozumet ma - jenze toto uz NIKDY nebude. I kdyz par HCRP (super zkratka ) hracu to tak mozna hrat bude, vetsina nikdy.

Ale budou a rádi. Twisted Evil
Teď vážně, takto by to mělo být a kdo takto bude hrát, má body k dobru.
citace:
A v tom pripade jazyky jako takove jsou opravdu jen v roli: "sem tam nejaka hlaska" - viz vampiri na DP

Tak, ano. Sem tam hlášku zvládne každý.

Takže s tímhle bych to tady zavřel...
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: ne srpen 29, 2004 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No co ted z nudy prolezam prave ten Imperial Dawn... Smile tak napriklad trpaslici guilda ma slovnik na svych strankach. Z aktivity samotnych hracu, samotne guildy...

...coz je rozhodne lepsi stav, nez ho mit z aktivity GM. Je totiz videt, ze GM v tom nejsou sami.

Ma to neco do sebe, ne? Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Přejdi na: